firefox-yak28

MERK:  Firefox   (naar de film naam?)

TYPE:  Yak 28 PM Firebar
SCHAAL: 1/72

PRIJS:  circa fl. 30,
NIEUW: ja
GESCHIKT:  zelfs niet voor zeer gevorderde bouwers
AANTAL VERSIES:  1
GELIJKENIS:  globaal
DETAILLERING: minimaal
BOUWBESCHRIJVING: summier
DECALS: voldoende voor 1 versie, alleen kentekens en nummer.
OPMERKINGEN: Wie zoals ik regelmatig onbekende modellen bouwt, weet dat onbekende leveranciers niet altijd aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Short run producties zijn vaak wat minder wat betreft details en afwerking, maar de liefhebber van het niet zo gangbare werk neemt dat op de koop toen steekt er wat extra uren in om er toch wat van te maken. Dit model van het merk Firefox slaat echter alles. Flash van 1 tot 2 mm dikte, ruwe oppervlakken alsof de mal eerst gepaneerd is, onderdelen zo uit de mal gehaald dat er stukjes missen en een passing van lik mijn vestje.
Het gebeurt niet vaak, maar dit is een model dat ik niet ga maken. Men mag zich afvragen wat een producent bezielt om zo'n product in de handel te brengen en even zeer mag men zich verwonderen waarom een modelbouwzaak zo'n wan-product verkoopt.
Op zijn minst zou de koper moeten worden gewaarschuwd wat hem te wachten staat.
Het moet toch niet zo zijn, dat als de koper niets vraagt, er ook niets gezegd hoeft te worden.
Dit is dus een review dat afwijkt van het gangbare, maar het leek me nodig ook deze kant van de modelbouw te signaleren. Wellicht zijn er anderen die soortgelijke ervaringen met andere kits hebben. Moet er een zwarte lijst komen?

Reviewer: Dick Boogaard

2001