rev-04378

Model: Lockheed TF-104G "Starfighter" trainer 
Merk: Revell kit 04378 
Schaal: 1/72  


Onderdelen: 60, waarvan 11 transparent, cockpitglas uit 1 deel, helder.
Schaalnauwkeurigheid: O.K. Iengte en hoogte wijken iets af van werkelijkheid (+/ I mm) afhankelijk van welke informatiebron gebruikt wordt, verschillende boeken geven verschillende maten
DOOS: het al eerder bekritiseerde zijklep model, voorzien van onderwerp in opvallende jubileum beschildering.
Detaillering: mooie ingegraveerde paneelliinen, cockpit redelijk (er valt voor de perfectionisten onder ons nog wel wat toe te voegen), landingsgestel goed.  

Bouwbeschrijving: algemene beschrijving in het Duits zeer uitgebreid, echter zonder afmetingen; beschrijving in het Engels zeer beknopt. De bouwbeschrijving is redelijk duidelijk.  Kleurenschema's voor twee Duitse toestellen zijn duidelijk.

Decalvel: zeer uitgebreid met veel details.
Algemeen: pasvorm is goed, weinig schuurwerk en opvullen nodig. De constructie van de romp is als bij Heller en Hasegawa, dus apart cockpitdeel aan staartdeel zetten, dit kan problemen geven bij uitlijning. De cockpitdelen passen onderling iets minder goed, maar dit is makkelijk te corrigeren.

Opmerking: de buikvin uit step 26 kan ik op geen enkele foto terugvinden. Stap 27 en 28: De tiptankdelen 57 en 62 aan elkaar verbinden (en 58 aan 61), anders komt het hulpvleugeltje aan de voorzijde van de tanks aan de onderkant van de vleugelrand i.p.v. aan de bovenkant, zoals het hoort.

Conclusie: mooi model van de TF 104 G, vergelijkbaar met Hasegawa model.

Met dank aan Revell,

Reviewer: Jan de Haan 

1999-3