tucano premiere

MODEL:   SHORTS TUCANO T.1
MERK:      PREMIERE
SCHAAL:  1/72
PRIJS:       FL 16,- (in 1990)


Aantal onderdelen: 47 waarvan 4 transparant.

Dit is het eerste model van dit aan Pioneer 2 verwante merk en het is zeker geen slechte start.
De maten van het model zijn exact goed.
De onderdelen zijn fijn ingegraveerd en passen rede-lijk goed. De cockpit moet extra gedetailleerd worden want alles is zichtbaar door de glasheldere canopy.
Het blowcord in de canopy is echter vergeten.
Voor de dashboards zijn er decals maar er zijn geen sideconsoles en de schietstoelen (MB Mk 8) zijn erg basic. De neus moet aan de achterkant iets schuin afgevijld worden zodat hij na het aan de romp lijmen iets meer 'afhangt'. Ook is het niet onverstandig om de neus flink vol te stoppen met lood.

Het driehoekige luchtinlaatje aan de linkerkant van de neus moet de helft kleiner worden. Het landings- gestel is netjes gedetailleerd. De navigatielichten aan de vleugeltips zijn als transparante onderdelen bijgevoegd en lijken na schilderen met Tamiya Clear Green en Clear Red (X-25 en 27) zeer realistisch. De remklep onder de romp is niet helemaal goed van vorm en verder moeten er nog een aantal kleine an- tennetjes worden toegevoegd.

Het mooie decalvel geeft keuze uit 6 toestellen alien van de CFS op RAF Scampton. Let op ZF135 heeft een andere canopy zonder middenspijl en blowcord.

Ref.: Air Forces Monthly sept.89,  Air International mei 1987 , RAF Yearbook 1987

REVIEWER: JOHAN DE WOLF

GEPUBLICEERD IN PIM 1990