dragon-jagdtiger-6050


MODEL:    Jagdtiger SdKfz 186 (Henschel type)
MERK:       Dragon DML   (kit no. 6050)
SCHAAL:  1/35

Dit DRAGON model heeft circa 550 onderdelen waarvan 43 foto-ets.

De Duitse Jagdtiger was een van de grootste operationele tanks van de Tweede Wereldoorlog, maar zoals vaker in het Derde Rijk waren er van deze "super" wapens maar kleine aantallen.

De DRAGON / DML kit is de eerste Jagdtiger op deze schaal (uitgave 1996)  die goed het verlengde chassis van deze Tiger II variant laat zien. Het model geeft de textuur van de pantserplaat goed weer en het compartiment met 128mm kanon. Ook inbegrepen zijn foto-ets onderdelen voor de motor-afdek-schermen en andere details. (Maar de sleepkabel en wat andere zaken op de doosvoorkant zitten er niet in!).

Decals zijn  aanwezig voor 5 tanks and ze zijn goed aan te brengen.

De bouwhandleiding heeft wat kleine foutjes: A1 moet zijn G1; In stap 9 is het niet D12 maar B12; In stap 13 moeten 2 stuks B22 vooraan en 2 stuks B23 achteraan worden gemonteerd;

De belangrijkste onderdelen van deze kit passen zonder problemen. Er zijn wel veel kleine delen die moeten worden toegevoegd aan de romp; het echte voertuig werd uitgerust met talloze haken en bevestigingspunten. Wees voorzichtig bij het bevestigen van de wielassen aan de romp (delen G1 - let op: de instructie geeft aan A1). Er is veel verticale en horizontale speling en als de montage niet goed is zal het installeren van de tracks moeilijk zijn.

De kit bevat voor de tracks aparte rups-schakels. Ze llijken goed van vorm en de passing is nauw maar goed.  Het vraagt wel nauwgezet werken natuurlijk en daar zit verreweg het meeste werk in het bouwen van dit model.

Daarom is dit model geschikt voor de ervaren militaire voertuig modelbouwers.

 

IPMS NL Webredactie / M. de Vreeze

oude recensie 1996