lvt-03055

Model :  LVT(A) 1 Amtank.
Merk :  Revell doos 03055
Schaal :  1/35

PRIJS:onbekend, waarschijnlijk rond 15 Euro.
NIEUW MODEL: Voor Revell wel, Italeri heeft pas een andere versie uitgebracht.
AANTAL ONDERDELEN: 155.

 

DECALS: Voor 4 verschillende Amtanks van 3 verschillende eenheden, in een grijsblauw of olijfgroen schema. Alweer enige tijd geleden via Joop Ruijzendaal een bouwdoos verkregen, met het verzoek een review te schrijven. Het lijdend voorwerp in deze is een LVT-(A)-1 Amtank, oftewel een amfibietank van het Amerikaanse leger, uit de Tweede Wereldoorlog. Deze werd vooral in de Stille Zuidzee (nou ja stil) veel gebruikt.

BOUWBESCHRIJVING: het gebruikelijke Revell A-4 boekje, met geschiedenis, waarschuwingen, mengrecepten en het schema met rekken van onderdelen; gevolgd door een 34-delige bouwbeschrijving, afgerond met nog 4 schema's voor de decals.
BOUWVERSLAG: De doos op zich is al een verrassing: een normale boven- en onderkant! STAP1-4: behandelt het eerste gedeelte van het onderstel; dit moet goed drogen, om vervelende verrassingen later te voorkomen. Vervelend is hier, dat er aan de buitenkant van de romp nogal veel krimpdeuken zitten. Deze moeten opgevuld of weggeschuurd worden, anders blijf je ze zien. STAP 5-8: het in elkaar zetten van de rest van het onderstel; de kleine wieltjes 5 en 19 afknippen en gelijk verwerken, anders dan kun je lang zoeken! Ik was maar anderhalve dag bezig. Met 1 wieltje!
STAP 9-11: Romp en aanverwante onderdelen; lang laten drogen is ook hier de boodschap! STAP 12: de rupsbanden; deze moeten met de smeltmethode aan elkaar gehecht worden. De rest van de montage verliep zonder problemen, alleen was het een gepriegel onm alle onderdelen van het kanon op hun plek te krijgen! Hierna heb ik het model in Revell 79 geschilderd; deze kleur leek het meest op het marineblauw. Waarschijnlijk ga ik nog wat mariniers erbij plaatsen, om de grootte van dit bakbeest te benadrukken!

CONCLUSIE: een leuke bouwdoos, niet echt moeilijk. Voor militaire bouwers een mooie toevoeging aan het arsenaal van Amerikaanse voertuigen. Het uiteindelijke resultaat vindt ik erg groot; een Panther verdwijnt in het niets als je ze naast elkaar zet! Joop en Revell, bedankt voor een groot model!,

Reviewer: Rene Erhart

Externe links
http://afvdb.50megs.com/usa/lvta1.html