wurfgerat 0 

 
Merk:   MiniArt 
Onderwerp:  Schweres Wurfgerät 40 
Kitno.: 35273
Schaal: 1/35
Aantal onderdelen: 204
Prijs:  circa 18,- Euro

Eerste indruk.

Opnieuw is het Miniart gelukt ons modelbouwers te voorzien van een zeer nuttige min of meer accessoire set. Eigenlijk betreft het hier een combinatie van de 35029 German Artillery Crew en de 35269 German Rocket Launcher. Slim, maar het betekend wel dat de figuren niet specifiek voor deze doos ontworpen zijn. Toch een leuke zet om deze Wurfgerät met team in een WWII diorama te presenteren.

Wat informatie voor degene die niet zo bekend zijn met deze raketlanceerinstallatie.
De lanceerinstallatie al dan niet staand dan wel gemonteerd op een voertuig is in staat zowel 28 cm als 32 cm raketten te lanceren. De raketten zijn verpakt in houten kratten (4) van waaruit ze kunnen worden afgevoerd. De 28 cm raket had een bereik van 1.900 meter en de 32 cm 2.200 meter. Bij inslag werd een oppervlakte van ongeveer 200 m2 in brand gezet.

De kit bevat in het totaal 21 spuitgietframes met de mogelijkheid om zowel de 28 cm als 32 cm granaat te bouwen inclusief de lanceerinstallatie en de figuren. De frames bevatten geen flash en ik heb geen verdere fouten kunnen ontdekken. De onderdelen zijn van prima kwaliteit en goed detailleerd. Ik ben bijzonder gecharmeerd van de houtnerf van de kratten en kisten.
De figuren zijn prima, realistische plooien van de kleding en goed gevormde hoofden. De montage moet geen probleem zijn. Ze vormen een team van een commandant en 4 soldaten die een krat dragen.

Het geheel wordt gecompleteerd door een decalvel voor de raket-opschriften. Volgens de vakliteratuur bevat het vel een klein foutje. De opschriften voor de 28 cm raketten op het vel is "28cmWkFlCpr", dit moet echter zijn "28cmWkSpr". Als je ze snel afschiet zie je het niet.

De bouwbeschrijving beslaat 4 pagina’s in kleur en is begrijpelijk, met de kleureninstructie voor figuren en de raketten en de kratten en kisten. Qua kleuren wordt er een suggestie gedaan voor een aantal merken verf, echt handig.

Conclusie
Een hele leuke set van goede kwaliteit voor de 2 varianten van het raketsysteem. Prima gedetailleerd. Uitermate geschikt voor gebruik in/bij diorama’s. Klein ongelukje met de decals.
Ik ga eens kijken hoe ik het kan gebruiken bij het Zvezda model van de “Stuka zu Fuss”

Met dank aan Willem Dierijck voor het beschikbaar stellen van het model.

Reviewer:   Fred Bachofner

  • wurfgerat-0
  • wurfgerat-1
  • wurfgerat-2
  • wurfgerat-3
  • wurfgerat-4
  • wurfgerat-5
  • wurfgerat-6

 

deze eerste indruk werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 10 september 2019