marder 1

Sd.kfz. 138 Marder III Ausf. M

merk:      Revell  
schaal:   1/72
doosnr.:  03316
aantal onderdelen:   138
prijs: circa 17,-  Euro

 

Eerste indruk.

Deze Sd.kfz. 138 Marder kit zit in de bekende Revell doos met voor- en achterflap. De 5 gietrekken van donkergrijs plastic zijn in 2 plastic zakjes gevoegd. De handleiding in halfkleurendruk beslaat 18 blz. in A4 formaat. De stappen zijn duidelijk weergegeven. En de verfkleuren verwijzen naar de Revell verfnummers.

Voor Revell is dit een nieuw model, dat deels overeenkomt met de eerder genoemde Sturmpanzer (de gietramen A en B zijn identiek). En dat is weer een aangepaste versie van een Toxso kit van de jaren ‘10 van deze eeuw, waarvan Revell, naar verluidt, de mallen heeft overgenomen.Het model ziet er goed uit. De details zijn mooi weergegeven met ingegraveerde paneellijnen en fijne opliggende klinknagels. Er zitten enkele kleine gietdeuken in de rechter onderzijde van de romp, maar die zijn door de wielen niet of nauwelijks te zien. Er zit geen flash aan de onderdelen. Interessant is dat Revell de Marder heeft uitgerust met houtgastanks voor de aandrijving in plaats van met tanks voor de reguliere vloeibare brandstoffen.

In hetzelfde grijze plastic zijn de rupsbanden gegoten. Die zullen heel voorzichtig gebogen moeten worden om ze zonder breuk rond de wielen te krijgen.

Het decalvel biedt een aantal balkenkruizen en nummers voor twee specifieke tanks. Enkele zwart/witte balkenkruizen en 1 nummerset zijn niet in goed register geprint.

Met dank aan de IPMS voor het beschikbaar stellen van de bouwdoos.

Reviewer: Patrick Verschut

 

  • marder-1
  • marder-2
  • marder-3
  • marder-4
  • marder-5
  • marder-6

dit artikel werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 12 mei 2021