zvezda cont tankcrew 1
 
 
Merk:  Zvezda
Onderwerp: Russian contemporary tank crew
Schaal: 1/35
Doos no.:   3684
Aantal onderdelen:  26
Prijs:  circa 10,- Euro

Eerste indruk.

Ofwel een Russische hedendaagse tankbemanning in beschermende kleding type “cowboy”.


We kunnen op dit moment beschikken over een groot aantal modellen van de moderne Russische tanks. Geschikte bemanningen zijn echter dun gezaaid, Zvezda speelt hierop in door deze figurenset uit te brengen.

Drie bemanningsleden te gebruiken voor de T-70, 80 en 90 tank van de Russische strijdkrachten.

Het zijn volledige figuren met de zogenaamde Cowboy code 6B15 beschermende kleding, ingevoerd vanaf 2012.
De kleding bestaat uit een ballistische plaat op de tank headset (6B15-2) en een vlamvertragende overall (6B15-3), compleet ballistische kleding (6B15-1) die bescherming geven voor de bemanning tegen thermische effecten na bombardementen en tegen fragmenten van ‘lage energie’.

De figuren zitten in een spuitgietframe van 26 onderdelen. Er zit geen apparatuur en/of wapens bij. De uniformen zien er prima uit met behoorlijk wat details. Gezichten zijn voor de schaal goed gedetailleerd.

De bouwbeschrijving en kleurenaanduiding is in zwart wit, maar is duidelijk. Qua kleuren wordt verwezen naar Humbrol en Zvezda’s eigen kleuren, maar ongetwijfeld zijn die ook elders te vinden. Men gaat uit van 6 verschillende kleuren. Decals voor bijvoorbeeld eenheidsaanduidingen, zijn er niet, in heel veel gevallen werden/worden die door bemanningen in werkelijkheid ook niet gevoerd.

Conclusie
Een prima figurenset in schaal 1/35, te gebruiken voor de Zvezda modellen, maar zeker ook voor andere modellen van moderne Russische tanks.
Aanbevolen.

 

Reviewer:   Fred Bachofner

  • zvezda-cont-tankcrew-1
  • zvezda-cont-tankcrew-2
  • zvezda-cont-tankcrew-3
  • zvezda-cont-tankcrew-4

 

deze eerste indruk werd op de website gepubliceerd 31 oktober 2019