Stoelen in een model kunnen vaak bij ouder bouwdozen een stuk verbeterd worden, of ze kunnen maar beter geheel vervangen worden.

 

 seattwe

Het loont vaak de moeite omdat de stoel vaak goed zichtbaar is. Er is een enorme varïeteit, dus is het belangrijk om goed foto's te bekijken. Enige details zoals stoelriemen en handles kunnen altijd wel aangebracht worden. Handles kun je goed maken van dun koperdraad uit een stukje electriciteitsdraad! Het is goed buigzaam. Bedenk dat de stoel de bestuurder of piloot moet ondersteunen. Breng zijwandjes van dun plasticcard aan op een stoel. Controleer ook goed de afmetingen van de stoel.


seat1seat2seat3seat4
Verder zijn er stoelen in de handel van giethars of metaal. Zo levert Aeroclub moderne metalen schietstoelen en NeoMega nog enigszins betaalbare giethars (resin) stoelen. De laatste 10 jaar is er een enorm aanbod van gietshars stoelen, zoals van PAVLA en QuickBoost. Het zelf maken met plasticcard geeft meestal betere resultaten mits men goede informatie heeft. En je bent modelbouwer of !

Leuke schietstoelen site: http://www.ejectionsite.com

 3.8.1 Stoelriemen

Deze kunnen worden gemaakt van reepjes tandpastatube of plakband. Voor de kleinere schalen ook van stukjes decal. Gespen kunnen gemaakt worden van dun wikkelspoeldraad. Riemen kunnen verschillende kleuren hebben. Tegenwoordig zijn er setjes te koop met riempjes en buckles.
seatstrap...buckles

 3.8.2 Stoelkussens

Deze kunnen van een stukje DAS klei of plamuur gemaakt worden. Bedenk dat in een schietstoel een holle ruimte aanwezig is voor de parachute. Ook reepjes plakband en voor de grotere schalen tissue of echt doek zoals een stuk laken zijn bruikbaar. Geverfde ruwe Maskol of houtlijm voldoet ook. De verschillende kleuren moeten van foto's worden afgeleid.
seat8