dayglowHet aanbrengen van de felle oranje of rode kleuren bekend als "dayglow" is altijd lastig. Fel oranje- of rode glanzende dayglow vlakken kunnen eigenlijk alleen goed worden aangebracht met de verfspuit over een witte ondergrond. Dayglow verf is sterk doorschijnend. Pactra Acrylic A57 Fluorescent Orange [4.7] is een enigzins bleek-oranje dayglow kleur die goed bruikbaar is voor oranje dayglow FS.38903 panelen. De Pactra serie omvat ook Fluorescent Red en Fluorescent Yellow en de verf is zonder problemen te mengen met andere kleuren in de serie, zodat vele tinten te mengen zijn.

Testor/Italeri ModelMaster [4.7] heeft de meest bruikbare enamel dayglow (nr 1775). Vergeleken met het FS nummer is het alleen wat te rood. Dayglow FS nummer 38903 wordt het beste benaderd door Humbrol Fluorescent Blaze. Deze verf is op cellulose basis en mag dus niet direkt op het model worden aangebracht. Breng eerst een dikke laag mat wit (H34) of basecoat aan. Dayglow oranje-rood FS 28915 kan gemengd worden uit Revell 25 met dayglow Revell 332. De karakteristieke verbleking is te bereiken met vernis en door mat gele verf bij te mengen.

Dayglow verf droogt vaak snel uit.

Uit de Revell Aqua serie zijn verfjes te gebruiken op acryl basis.

Overigens kunnen ook dayglow decals gebruikt worden. Er zijn speciale decals uit grote vlakken die op maat geknipt kunnen worden (merken zijn bijvoorbeeld Scalemaster, Microscale).