De meeste materialen die in de modelbouw gebruikt worden, zijn te krijgen in de modelbouw speciaalzaak of doe-het-zelf winkels, terwijl veel materialen op de meest vreemde plaatsen worden gevonden. Internet handels zijn ook een goede bron.

Met wat fantasie is van alles te gebruiken, met uitzondering misschien van bederfelijke materialen. Verpakkingsmateriaal is ook bruikbaar.

Enige materiaal bronnen zijn:

  • doorzichtig plastic : verpakkingen, overhemdboorden, doorzichtig acrylplastic, papierhoesjes.
  • plastic plaat (plasticcard) : verpakkingen, restanten van vacuform kits, plasticplaten bij de speciaalzaak (Tamiya, Evergreen, Slater's) . Het is gewalst polystyreen, meestal vlak en wit, hoewel sommige merken bepaalde platen in patronen leveren. Diktes worden meestal aangegeven in duizendsten van inches("thou"; 40 thou is ongeveer 1 mm dik). Let tenslotte op met Plastruct card en staafjes. Het materiaal is ABS en dus alleen te lijmen met Plasticweld of twee componenten lijm.
  • plastic rod/strip : strips/ pijpjes/ profielen verkrijgbaar bij speciaalzaak (Tamiya, Slater's). Plastic rod is veel sterker dan sprue. Let op bij Plastruct. Het is van ABS, er zijn profiel vormen verkrijgbaar, als ook als rod met metalen kern (onderstel poten). Plastic strip is ideaal voor detailleerwerk.
  • balsa : bij de modelbouwwinkel
  • boetseerklei : hobbywinkel, doe-het-zelf zaken