Cockpitkappen in de nieuwere kits zijn vaak redelijk, maar bij de oudere kits en vacuform modellen ziet het er soms niet uit. Het verbeteren of zelf maken is dan nodig [5.6]. Veel kappen hebben te dikke frame lijnen, die de versterkingen in de kap moeten voorstellen. Schuur deze er met fijn schuurpapier af, nadat de rest van de kap is afgeplakt.
canopykap Nieuwe framing kan met dun plakband (in de juiste kleuren geschilderd) of met dunne plastic strip in de grotere schalen worden aangebracht. Ingraveren kan ook met een mesje.

 3.9.1 Krassen weghalen van transparante onderdelen

Na het nodige schuurwerk, maar ook reeds bij aankoop, kunnen er krasjes of beschadigingen op de doorzichtige onderdelen zitten. Deze kunnen verwijderd worden door heel lang te poetsen met tandpasta of speciaal polijstmiddel (Tamiya). Gebruik genoeg water, en geef niet te snel op. Poets met een wattenstaafje ook de binnenkant.
tamiya-compound

 3.9.2 Getinte onderdelen

Doorzichtige onderdelen kan men tinten met transparante verf van bijvoorbeeld Talens of Tamiya. Verdunde Tamiya transparante verf geeft hele mooie resultaten. Voor zonneblinderingen (visors) kan men ook een stukje foto-negatief of een stukje verpakkingsmateriaal gebruiken.