Modellen moeten afgedekt vervoerd worden om beschadigingen, regen en wind invloeden te voorkomen.

Het vervoeren van modellen gaat het beste in een doos met op de bodem een plaat piepschuim. De modellen kunnen erop gefixeerd worden met houten pennen zoals cocktailprikkers, satepennen en dergelijke. Deze methode heeft als voordeel dat er goed zicht is binnen de doos met modellen. Nadeel is dat de modellen op hun pootjes staan en dus moeten die wel stevig zijn. Omdraaien van een model en dan fixeren kan wellicht. Ook kunnen losse stukken piepschuim er nog ingeprikt worden om bijvoorbeeld op af te steunen. Deze inpak methode werkt buitengewoon snel! En is steeds opnieuw te gebruiken voor elke vervoersklus.

Een andere methode is een door gevuld met piepschuim bolletjes. Leg daar het model in, nadeel is wel dat het kwetsbaar is bij het uitnemen c.q "uitgraven van het model". Zaken kunnen dan afbreken

Als de modellen vast op een diorama zijn aangebracht, dan is vervoer in een doos nodig. Het model en de accessoires moeten wel stevig vast zitten.

Neem altijd ook een kleine tube superlijm mee om eventuele schade snel provisorisch te kunnen herstellen. Denkt U om regen of sneeuw tijdens vervoer naar de showruimte!