SlijpschijfjeBij een boortol is een slijpschijfje een zeer bruikbaar hulpje. Hiermee kan allerlei klein zaag- en slijpwerk verricht worden op plastic, uitgeharde putty, hout, metaal en glas. Nadeel van de dunne schijfjes is dat ze nogal makkelijk breken. Dit kan gevaarlijk zijn (draag een bril [8.7.1]). Om de risico's van en bij breken te beperken kan boven en onder het schijfje een cirkelvormig stukje afplakband geplakt worden. Laat aan de rand zo'n 2 mm vrij, dit is genoeg voor het meeste slijpwerk. Een beplakt schijfje zal minder gauw breken en is eenmaal gebroken vaak nog gewoon te gebruiken. Gebruik losse stukjes om met de hand mee te krassen.

 8.7.1 Veiligheidsbril

Wie met slijpschijfjes aan de slag gaat of andere dingen doet waarbij stukjes in ogen kunnen springen doet er verstandig aan om een veiligheidbril te kopen. Een voordelige bril is de zogenaamde 'vuurwerkbril' die rond de jaarwisseling voor een paar Euro bij de meeste opticiens te koop is.
Andere mogelijkheden zijn zgn. laboratoriumbrillen (meestal hetzelfde als een vuurwerkbril, alleen duurder maar wel het hele jaar door verkrijgbaar) of gewoon een oude bril met ongeslepen glazen.