english  Information about the famous ESM scale model contest in English can be seen here..... 

 

Banner wedstrijd v2

 

Onderdeel van de IPMS Nederland Euro Scale Modelling is één van de grootste plastic schaalmodelbouwwedstrijden van Nederland. Er kunnen mooie prijzen worden gewonnen.

Deelname modellen wedstrijd
Deelname aan de modelbouwwedstrijd staat voor iedereen open. Voorwaarde is wel dat de modellen voor minstens 80% van plastic of resin (giethars) zijn gemaakt. De wedstrijd bestaat uit een competitie per individueel model waarbij een beoordeling door een kundige jury plaatsvindt;

Jurering
Er wordt gejureerd door ervaren modelbouwers die door de wedstrijdleiding zijn aangezocht. Juryleden hanteren het wedstrijdreglement en er is een registratiesysteem.

 

Prijzen
Er kunnen diverse prijzen (GOUD, ZILVER, BRONS, Highly commended, commended) worden gewonnen.

bekerawards

Ieder model wordt onafhankelijk als model beoordeeld, los van wat in een categorie mogelijk staat aan andere modellen. Het aantal andere modellen doet er dus ook niet toe.

Beoordelingscriteria die voor u als bouwer belangrijk kunnen zijn, staan in het reglement: 

pdfWedstrijdreglement-Rev3.pdf

 


Wedstrijdcategorieën 

De wedstrijd is ingedeeld in categorieën om het jureren efficiënter te laten verlopen. Het is dus niet zo dat er prijzen per categorie worden toegekend! 

VP - Vliegtuigen militair prop

VJ - Vliegtuigen militair jet

VC - Vliegtuigen civiel

HELI - Helikopters

MV - Voertuigen militair

    CVV - Vrachtwagens civiel 

CV - Voertuigen civiel

SP - Schepen

FIG - Figuren

VACS - Vacuform en scratch

DIO - Diorama’s

SFR - Science fiction, ruimtevaart & fantasy

JAL - Jeugd alle categorieën (voor deelnemers jonger dan 16 jaar)

Geef ook voor ieder model wat U inschrijft in het formulier de schaal aan, dat is wel zo handig voor de tafelindeling en het inschatten van de ruimte.

 


Spelregels voor het plaatsen van de modellen

• Inschrijven voor wedstrijddeelname kan nog ter plaatse op de ESM zaterdag bij de wedstrijdtafel, het tarief is dan Euro 5,-  per model. Betaling dan ter plaatse graag contant en gepast. 

• Uiteraard is het aanleveren van uw model op de ESM zaterdag zelf bij de wedstrijdruimte. Begeef u naar de wedstrijdtafel en vervolgens krijgt u een print om bij uw model te leggen. Daarna plaatst u zelf uw model in de juiste sectie op de tafel. Aanleveren kan vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 10.45 uur!  Bent u later, dan is plaatsing niet meer mogelijk i.v.m. het strakke tijdschema van de jurering.

• Bordjes op de tafels geven de categorie aan. Modellen die niet op de goede plaats staan, worden door het wedstrijd-team alsnog (voorzichtig) verplaatst naar het juiste vak.
• Aan een model mag niet te zien zijn wie de eigenaar/bouwer is. Voorbeeld: een model waarvan de grondplaat is voorzien van de naam van de bouwer, (plak deze dan tevoren zelf af).
• Iedere deelnemer mag een enkel model inschrijven en plaatsen maar ook meerdere modellen tot een maximum van 10 per deelnemer.
• De dozen waarin u de modellen vervoert, kunt u ter plaatse onder de tafels en uit het zicht opbergen.
• Een model dat al heeft meegedaan aan een ESM wedstrijd mag in de 5 daaropvolgende ESM jaar-edities niet opnieuw meedingen.

• U plaatst uw modellen geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging of totaal verlies van een model door welke oorzaak dan ook.


Speciale prijzen
• Best of show: deze prijs is voor dat wedstrijdmodel dat met "kop en schouders" boven alle andere modellen uitsteekt.
• De "Pat Beentjes Award": ter nagedachtenis aan één van de grondleggers van IPMS-Nederland, stelt het bestuur deze bijzondere prijs ter beschikking voor het model met de beste "metalen" afwerking ("natural metal finish").
• Best Group Display: deze prijs is voor de regio, SIG-groep, club of themagroep met de mooiste totaalpresentatie. De kwaliteit van de modellen staat hier dus niet voorop. Het gaat om initiatief, originaliteit en uitstraling.
• Awards van sponsoren (deze worden apart beoordeeld door de sponsor)


Doe mee aan de wedstrijd.... en ga voor Goud!

Lees vooraf vooral nog het wedstrijdreglement (hierboven vermeld). Dringend informatie nodig over de wedstrijd? Gebruik het contact formulier....


(de voor-inschrijving voor de komende ESM hier op de website is nog gesloten)