Wat is IPMS Nederland? Antwoord: de Plastic modelbouw vereniging van Nederland

de-start..ipms-logo-150

Als plastic modelbouw je hobby is, is de basis vaak de plastic bouwdoos met een schaalmodel om in elkaar te zetten. Leuk is je hobby te delen met gelijkgestemden en zoek je extra informatie. Plastic modelbouw is een hobby voor miljoenen mensen over de hele Wereld. 

De titel IPMS staat voor: " International Plastic Modellers' Society ". Het IPMS motto is: "voor modelbouwers, door modelbouwers" en dat heeft dan ook geleid tot IPMS clubs in tientallen landen. (lees hier meer...).

IPMS Nederland is de club voor plastic modelbouwers in Nederland. Een leuke en solide plastic modelbouw vereniging met zo'n 1000 leden door heel Nederland. Alle plastic modelbouw komt aan bod in de IPMS, of het nu gaat om vliegtuigen, auto's, voertuigen, figuren, schepen, science fiction of al dat andere, met de plastic bouwdoos als basis. 

Op 1 mei 1971 werd de IPMS Nederland opgericht. De vereniging IPMS Nederland heeft een bestuur, statuten en de IPMS is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er is ook een stevige solide basis (ook financieel), daarom bestaat de vereniging ook al tientallen jaren. Uiteraard is er ook de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. IPMS Nederland is een landelijke vereniging met vrijwilligers. Wilt U als vrijwilliger meewerken, graag! Neem dan contact op met het bestuur van de IPMS, of schiet een regio-coordinator aan op een IPMS bijeenkomst. Of stel uw vraag hier via contact-informatie....

  

Wat doen we voor leden?

IPMS Nederland brengt allereerst een prachtig blad uit: "Modelbouw in Plastic" (MIP). De MIP verschijnt vijf keer per jaar en kan zich kwalitatief, zowel in inhoud als presentatie, meten met commerciële bladen en is een van de beste periodieken in de IPMS wereld.

2011-3-covertt  regoj05

In het land zijn verschillende IPMS Regio's actief met regelmatige lokale bijeenkomsten. Ook zijn er Special Interest Groups voor modelbouwers met een specifieke interesse die soms bij elkaar komen. Verder zijn er landelijke IPMS activiteiten, zoals de jaarlijkse "IPMS Euro Scale Modelling". Dit is een grote manifestatie met shows, wedstrijd en internationale beurs en handel. Het evenement is één van de grootste in Europa. Ook worden af en toe excursies georganiseerd.

Kijk hier voor het archief met verslagen van enige activiteiten... 

Ook zijn we actief op internet met deze website. Het aparte IPMS forum is er voor onderlinge berichten en vragen van alle plastic modelbouwers (ook niet leden zijn welkom).  FACEBOOK  gebruiken we vooral om modelbouwnieuwtjes onder de aandacht te brengen.

  agenda beeld klein  

Kijk in de IPMS agenda voor alle evenementen en bijeenkomsten in het TopMenu: Activiteiten > AGENDA

    

button lid worden   Bekijk ons IPMS promotie filmpje op You Tube  youtube logo

Lid worden?

Iedereen kan lid worden van de IPMS Nederland en betaalt dan jaarlijks een lidmaatschapsgeld. En het maakt niet uit op welk niveau de plastic modelbouwhobby wordt beoefent, het plezier staat voorop. Als uw belangstelling gewekt is --->  

  ga naar het aanmeldformulier en wordt lid 

 

Is plasticmodelbouw iets voor jou?

Of wil je weten of Plastic modelbouw iets voor jou is? Eerst kennismaken met de plastic modelbouwhobby? Bestel het boekje voor een luttel bedrag! Lees meer....

plastic modelbouw mip

 
Ook leuk om eens te zien... kijk voor de historie van de Modelbouw eens op onze tijdlijn.....

  

Wat doen we voor de jeugd?

IPMS Nederland kan ondersteunen bij plastic bouw activiteiten voor de jeugd bij een lokaal evenement in het land. Veelal zullen lokale IPMS leden ondersteuning bieden, waarbij Ieder kind kan een bouwdoosje onder begeleiding in elkaar kan zetten (dit noemt men "make and take"). Modelbouw is een leuke hobby voor een kind, ze moeten wat met hun handen wat doen en geduldig zijn.  Bouwdozen en materiaal wordt veelal ter beschikking gesteld, met dank aan een aantal bekende modelbouw fabrikanten. Neem contact op het het IPMS secretariaat als u een dergelijk initiatief wilt nemen.

 

Meer informatie?

Neem contact op met het IPMS secretariaat, ook voor bestuurszaken. En wilt u een advertentie plaatsen in de MIP, neem dan ook contact op.

Kijk voor meer informatie over de IPMS website zelf en de IPMS webmasters hier....

QR-code IPMS Nederland website:

qr-code-ipms-nederlandfacebook-logo

plasticmodels10


 

ABOUT IPMS THE NETHERLANDS

english ENGLISH TEXT

The International Plastic Modellers' Society The Netherlands (IPMS NL), read more here...