Na een jaar afwezigheid en 1 jaar Start onder Covid regels was het de 27e augustus weer tijd voor een normale Start.

Het Start team verzamelde rond half negen bij Crash. Snel werden nog enkele tafels neergezet, modellen geplaatst en de vlaggen en pylonen neergezet en werd er genoten van de eerste bak koffie.

Om kwart over negen kwamen de eerste kofferbakverkopers aan druppelen en werden de gesprekken bij de ingang alweer gevoerd. Was er door de diverse weergoden nog een klein buitje voorspeld en hadden zelfs enkele mensen onderweg naar Crash een licht buitje ontvangen. Het was de hele dag prachtig weer, droog niet al te warm.

De voorbereidingen waren iets over half tien klaar en kon het oprijden beginnen. Deelnemer stickers werden opgeplakt en de vijf euro’s overhandigd en kon de pret beginnen. Iedereen had er zin in want om half elf was de laatste kofferbakauto door de hekken. Het waren er dit jaar 18 stuks dus het stond lekker vol voor het fort. 

overzicht 1

overzicht 2

overzicht 3

Er werden modellen geplaatst zodat er meer te zien was dan alleen ver openstaande kofferbakken.

Tafel overzicht

Overzicht van de tafel

Airfix 4 takt motor

Airfix 4 takt motor. Een model dat je niet vaak ziet

Republic RF 84 Thunderflash

RF-84F Thunderflash

sikorsky S 51 Jezebel

Sikorsky S-51

SIG OE

Walter vertegenwoordigde de SIG Oost Europa met drie modellen met de blikvanger deze Junkers in diorama

Junkers water dio

Nog een aantal modellen

groepje vliegdingen

Opvallend was de rode Spitfire. Recht uit de doos in de kleuren van Spencer Flack. Deze Spit was in 1988 nog in Nederland op de Lelystad Airshow.

Er waren ook veel meer bezoekers dan andere jaren. Iedereen was toch echt op zoek naar dat ene bijzondere kitje. De piek lag rond het middag uur maar begon iedereen rond half drie altijd op te breken was het dit jaar pas ver na drieën dat de laatste auto vertrok (of naar huis of naar de shop in de molen).

overzicht 4

Het Start team bleef nog even achter om alvast wat te evalueren met Crash. Zo worden wat dingen veranderd in de berichtgeving. Maar iedereen was zeer tevreden. De catering was zeer tevreden want die mannen waren de hele dag druk met het schenken van koffie of het serveren van de broodjes.

Hierna ging ook het Start team richting Peter voor de traditionele BBQ. Daar was inmiddels ook Ineke gearriveerd die door het houden van een online petitie, crowd-funding en gewoon ouderwets zeuren toch naar Amsterdam was gekomen. Zij was dit jaar verhinderd om bij de Start te zijn maar is wel een team lid dus moest ze bij de BBQ zijn.

BBQ

Het was weer laat dat iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts keerde. Volgend jaar weer de Start op de laatste zaterdag van augustus.

Het Start team