Het modelbouwseizoen werd op zaterdag 26 augustus afgetrapt met de Start 2023 op de vertrouwde locatie het Fort bij Aalsmeer.

Het organiseren van de Start is voor het team van Regio Noord Holland en de stichting Crash eigenlijk een fluitje van een cent dus de afspraken waren snel gemaakt.

Er werd afgesproken dat we om 08.30 bij het Fort zouden zijn. Dit lukte voor twee leden van het team,  de andere hadden pech met de brug en een gemiste afslag maar dat mocht de pret niet drukken. En veel te laat waren ze niet. Ook was de eerste verkoper er al erg vroeg.

001 Het Fort is nog in ruste

002 het team komt aan

Langzaam kwamen de kofferbakverkopers aanrijden en zetten hun auto’s even op het parkeerterrein.

Omdat de voorbereidingen snel verliepen konden we deze keer al wat eerder beginnen met oprijden.

Er waren dit jaar 16 auto's en enkele losse verkopers. Iets minder na het topjaar 2022 maar dat mocht de pret niet drukken.

En daarna begon het snuffelen, toch een beetje handelen en werden de eerste dozen weer naar de auto gebracht. Begon de dag best mooi, niet te warm en toch wel een dreigende lucht werd de pret slechts twee keer onderbroken door een regenbui. De eerste was in de morgen een stevig buitje die slechts 20 minuutjes duurde.

003 drukte bij de kofferbakken

004 welk kitje zou ik nou uitkiezen

De tweede was in de middag rond half twee die er gelijk voor zorgde dat de meeste kofferbakken werden gesloten en een hoop mensen verhuisde naar de shop in Aalsmeerderbrug.

Wij als Start team bleven nog even achter in het Fort en zijn de eerste afspraken voor de Start 2024 alweer gemaakt.  Peter was al wat eerder vertrokken om de laatste dingen voor onze jaarlijkse BBQ te verzorgen.

005 napraten bij Crash

Bij Peter aangekomen zijn we lekker buiten gaan zitten en genoten van een heerlijk Texels biertje en Zuid Afrikaanse lekkernijen die Erwin had meegebracht. Traditie getrouw werden de aankopen bestudeerd tot het tijd werd om de BBQ te ontsteken. En ook traditie getrouw moesten we even naar binnen verhuizen omdat er jawel een buitje voorbij kwam maar na korte tijd konden we weer naar buiten.

Het was alweer laat toen we rustig huiswaarts keerde.

Tot volgend jaar 31 augustus bij het Fort bij Aalsmeer voor  de Start 2024

Het Start team

 

 gepubliceerd 27-8-2023 door Henk van de Regio NH.