Dit jaar echt op de laatste zaterdag van augustus was er weer de Start. De jaarlijkse start van het modelbouwseizoen met de gebruikelijke kofferbakverkoop. In de voorbereidingen was er door de organisatie stevig overleg geweest met de weergoden om het dit jaar weer eens droog te laten zijn en een lekker zonnetje te laten schijnen en de belofte werd waargemaakt want het weer was fantastisch. Moesten we vorig jaar nog schuilen en regenpakken aan, dit jaar werden er petjes aangerukt en werd er driftig met zonnebrand gesmeerd.

Om negen uur was de parkeerplaats nog helemaal leeg maar slechts een kwartier later stonden de kofferbakverkopers geduldig te wachten tot de poorten geopende werden.

De voorbereiding liep voorspoedig zodat het oprijden om kwart voor tien kon beginnen. Alle auto’s werden weer keurig neergezet dit keer tegen de anti-plons paaltjes die Crash had neergezet. Enkele hadden voor de zekerheid ook nog een stevige kei voor het achterwiel gezet.

En toen kon het jaarlijkse dozenschuiven beginnen, menig doosje veranderde van eigenaar en al snel werden de eerste aankopen naar de auto’s gebracht om daarna de volgende ronde te lopen.

Waren er dit jaar drie auto’s minder met verkoop daarentegen waren de bezoekers in grote getale aanwezig en was de parkeerplaats rond half elf helemaal vol en moest er langs de dijk worden geparkeerd.

De sfeer was weer gemoedelijke en vele gesprekken werden gevoerd over van alles.

Net als vorig jaar begonnen de kofferbak verkopers rond half twee met opruimen waarna om drie uur het Fort er weer in alle rust bij lag. Na de eerste afspraken met Crash te hebben gemaakt over de Start 2020 werd er afscheid genomen en verhuisde het Start team naar Peter voor de jaarlijks BBQ die jammer genoeg ook alweer traditie getrouw verstoord werd door een regenbui maar ook die mocht de pret niet drukken.

De foto's

Stilte voor de storm

Negen uur s'morgens stilte voor de storm

een kwartier later

Een uurtje later helemaal vol

modellentafel 001

De meegebrachte modellen

Robs Firebees

Rob's Firebee project

Air racers

Airrace vliegtuigen en een Hispano Buchon in Duitse kleuren.

lullen over plastic

Praten over plastic

hier moet je even opletten

Bij deze kit moet je hier even opletten.

Gloster Gladiator

Gloster Gladiator in een van de vitrines van het Crash museum

Fokker DXXl

In Hoogeveen wordt er een replica gebouwd van deze Fokker D-XXl.

Volgend jaar weer op de laatste zaterdag van augustus is er weer de Start

Henk Hirs