De Start 2021

Na een jaar verplichte pauze ging de organisatie 24 juli in overleg met de stichting Crash of het mogelijk kon zijn om dit jaar toch de Start te kunnen organiseren. Beide partijen zagen de mogelijkheid. Er werd afgesproken dat het een besloten evenement voor IPMS en leden van Crash zou worden omdat dit makkelijker was om toestemming te krijgen van de gemeente. Verder werd afgesproken om twee tijdsloten te gaan werken en met testen voor toegang. Het aanmelden werd verzorgd door de stichting Crash wat prima werkte.

Na heel wat heen en weer emailverkeer, vaak de websites van Mijnoverheid en de GGD te controleren en er zelfs met de GGD te bellen om alles zo duidelijk mogelijk te krijgen liepen de aanmeldingen best goed.

En zo was het voor het team op zaterdag de 28e augustus verzamelen bij het Fort, alle zaken gereed zetten en genieten van de eerste bak koffie.

De eerste handelaren kwamen rustig aan bij de parkeerplaats en na elkaar zeker een jaar niet gezien te hebben werd er lekker bij gekletst. Toen de tijd van oprijden naderde werden de diverse check-apps gecontroleerd. Bij een persoon moest zijn telefoon nog even op de juiste tijd worden gezet en toen kon het oprijden beginnen. Het waren wel minder auto’s dan andere jaren maar in ieder geval was de Start 2021 van start gegaan.

Om half elf konden de bezoekers naar binnen na ook gecheckt te zijn. Dit verliep allemaal snel en  in een gemoedelijke sfeer. Bij vele was het de eerste keer dat de corona app gebruikt werd.

Start 001

De handel staat klaar. Het gras en riet staat nog wel op corona hoogte.

En het dozenschuiven was begonnen. Het weer werkte goed mee, we hebben slechts 1 miezerbuitje gehad in het begin maar de rest van de dag bleef droog met behoorlijk wat zon. Heel wat dozen werden verhandeld maar ook verfjes en decalsetjes kregen een nieuwe eigenaar.

Start 002

 

Zon

kletsen

Na een jaar lekker in het zonnetje bijpraten.

Op het eind van de dag was de algehele mening van iedereen dat de dag prima geslaagd was, wellicht wat rustiger dan verwacht maar iedereen vond het fijn elkaar weer na lange tijd te hebben gezien en gesproken.

Dus de Start 2021 was echt wel geslaagd.

Na alles te hebben afgerond bij het Fort ging het team naar het gebruikelijke adres voor de nazit en team BBQ, die dit jaar slechts door 1 regenbuitje werd verstoord maar voor het grootste deel lekker buiten kon worden gevierd.

Wat wij als team erg jammer vonden dat diverse personen die zich wel hadden ingeschreven in een van de twee tijdsloten niet kwamen opdagen. Dat kan natuurlijk een reden hebben maar van slechts 1 persoon kregen we een af bericht.

De eerste afspraak met Crash over de Start 2022 zijn al op de dag gemaakt en we kijken er naar uit iedereen weer te zien op de laatste zaterdag van augustus 2022, hopelijk zonder alle regels en anders weten we hoe we het kunnen organiseren. 

Het Start team