De 21e juni 2019 was de laatste regioavond van Noord Holland voor de zomerstop. Dit keer was de avond bij Henk in Zaandam. 10 leden hadden het adres gevonden en al snel was de modellen tafel goed gevuld.

Onder genot van koffie en cake werden allerlei onderwerpen besproken. Michel had de nieuwe 1/24 Hellcat van Airfix gekocht en meegenomen voor inspectie. Het is een grote doos vol met plastic. Sommige vonden het jammer dat er geen photo-etch bijzat maar dat zal wel via de after-market handel beschikbaar komen/zijn.

 

De modellentafel

Hornet Frog

De Frog kit

Peter had zijn twee DeHavilland Hornets af, zoals vaak had hij de nieuwe Special Hobby tegelijk gebouwd met de oude kit van Frog. En Peter moest toegeven dat hij meer plezier had beleefd met de bouw van het stokoude model van Frog dan de Special Hobby kit, daar was zoveel mis mee dat hij meer tijd kwijt was aan het corrigeren van de kit dan de bouw.

Hornet Special hobby

Peter's Special Hobby Hornet

Chevy pickup

Han had deze keer geen schepen of watervliegtuigen mee maar een Chevy 1941 Pick-Up gebouwd voor zijn dochter. En erg mooi model.

 

Joop had zijn 1/24 Willys Jeep met tape in elkaar gezet maar wat leuker was hij was begonnen met zijn Tamiya 1/12 Tyrrell P34 Six wheeler F1 auto, hij had de Ford Cosworth motor in aanbouw meegenomen.

Ford Cosworth

Sjaak had zijn Ford GT-40 Le Mans auto mee, met naast de Ford de Porsche 936 van Henk maar ook de Tamiya 1/72 Bell X-1 (dat is toch bijna een eitje) en de U-boot uit de Film Das Boot maar ook weer als eitje.

Le Mans

Bell X 1

Ugg boot

Pieter was weer wat verder met zijn F-8C Crusader met heel veel scratch onderdelen in de cockpit en onder de verstelbare vleugel.

Crusader 01

Crusader 02

Walter en Jos hadden beide een model van hetzelfde type schip mee Gearing-klasse onderzeebootjagers, Jos de naamgever van de klasse in WW 2 uitvoering en Walter de USS Frank Knox in naoorlogse uitvoering beide varend, lees de nieuwe MIP hoe je zee in schaal 1/350 kunt maken. Het blijft mij altijd verbazen hoeveel details de heren in deze kleine schaal kunnen aanbrengen.

Schepen

Vitrine

Een deel van de collectie van de gastheer.

Zoals ik al zei dit was de laatste regioavond voor de zomerstop. Het lange wachten gaat nu beginnen. Voor de eerste “regiobijeenkomst” van Noord Holland na de zomerstop is iedereen uitgenodigd want dat is de Start op de laatste zaterdag van augustus.

 

Henk