Afgelopen vrijdag 1 juni 2018 stelde Herman zijn huis open voor de regioavond van regio Noord Holland. Jammer genoeg waren er enkele afzeggingen zodat de groep niet erg groot was, maar niet te min was het erg gezellig rond de keukentafel.

Cees en Sjaak hadden dit keer geen modellen mee, het werk, bouwen van een mancave  en het puzzelen met de 3d printer hadden de modelbouw op een laag pitje gezet.

Maar er waren wel modellen meegenomen door de andere leden en natuurlijk de vitrinekast van Herman werd bestudeerd.

Aircobra

Peter had zijn oude Airfix Aircobra afgebouwd. Hij was hier tijdens de show in Lingen mee begonnen.

meteor f8

 

meteor nf11

 

jetprovost

 

Henk had drie modellen meegenomen van RAF aerobatic teams. De meteor FMk 8 van het RAF College of Air Warfare team in 1964 the Evergreens. De meteor NF-11 van 68 squadron the Moonrakers en een Jet Provost T4 ook van het RAF College of Air Warfare maar nu in 1968 the Macaws

skyhawk

Michel had drie Skyhawks mee van de Blue Angels dit is de TA-4 die de Blues geleend hadden met de mooie bijnaam Caspar the friendly little ghost.

Tupolev TB 1P norsman en walrus

Han is druk bezig met het bouwen van water en amfibie vliegtuigen en had er enkele meegenomen. Het Russische toestel is de Tupolev TB-1P, met daarvoor de Noordduyn Norseman (CF-SAM) en de Supermarine Walrus.

Texanfloats

Deze was ook van Han. Een North American T-6 Texan van de Zuid Koreaanse luchtmacht. Het echte toestel had een noodlanding gemaakt op een strand en kon daar niet meer wegkomen. De Koreanen hadden van een oude Japanse machine de drijver afgehaald en onder de Texan geknutseld. De drijvers onder de vleugels waren gemaakt van F-80 vleugeltiptanks. Han had gebruik gemaakt van een Duitse conversie set.

n3navro Arrow

En als laatste een foto van de Northorp N9M-B met op de achtergrond de AVRO Canada CF-105 Arrow in de vitrine van Herman.

De volgende regiobijeenkomst van Noord Holland is bij Cees R. op 7 juli

tot dan,

Henk