Op vrijdag de 13 april 2018 was het de jaarlijkse regioavond in de Aviation Megastore, waar gastheer Erwin ons ontving. Het was al snel na het neerzetten van de meegebrachte modellen eerst een bak koffie en daarna een rondje lopen door de shop want misschien was er wel de ene kit die je nog niet had.

Maar al snel was iedereen rond en werd er rond de tafel gezellig van alles besproken. Van de beurzen in Berkhout en Lingen tot de in dit jaar uit te komen nieuwe kits.

Maar ook de meegebrachte modellen werden bewonderd.

Hier een greep wat er allemaal was meegenomen.

jaguar

Meindert had een model meegenomen het prototype van de marine versie van de Sepecat Jaguar.

DH Hornet

Peter was bezig met twee DeHavilland Hornets. Op de voorgrond de Special Hobby kit en in de achtergrond de oude Frog kit.

F 35

Ook is Peter bezig met de 1/32 Italeri F-35 Lightning ll

bulldog

 

chipmunck

Henk had twee modellen mee van Britse demoteams. De Scottish Aviation Bulldog van het Bulldog Aerobatic team en de DHC-1 Chipmunck van de Skylarks. Beide modellen zijn van Airfix en 1/72.

typhoon

Cees R. had zijn mooie 1/24 Typhoon meegenomen een indrukwekkend model.

Stuka

Ook deze Airfix Stuka is van Cees.

meteor

Joop had al zijn markings op zijn meteor gespoten. Nog een paar plekjes moesten wordt bijgewerkt en dan kan de camouflage erop.

skyblue 01

casper

Michel had een drietal Blue Angel Skyhawks meegenomen. De meest bijzondere is de witte TA-4J die in bij de Blue Angels de bijnaam Casper (het vriendelijke spookje) kreeg.

3d sleper

Sjaak heeft de laaste tijd niet zoveel gebouwd. Hij is druk bezig om het 3D printen onder de knie te krijgen. Dit is zijn laatste creatie een egg steamer. De kwaliteit is best goed. Hij heeft het model licht geschuurd en daarna alleen de dekken en de rode accenten geschilderd.

Dit was het voor deze keer.

De volgende regioavond is bij Herman op 1 juni.

 

Henk Hirs