Op 14 december 2019 was het voor de regio Noord-Holland weer tijd voor de laatste regioavond van 2018. Voor deze avond zijn we door omstandigheden uitgeweken naar de regio West-Friesland. Gastheer voor deze avond was Han de Roos. Al uit eerder ontvangen mails met afzeggingen bleek dat de opkomst voor deze avond niet groot zou zijn. En dat bleek te kloppen: 4 man hadden de weg naar Nieuwe Niedorp weten te vinden. Pieter, Sjaak, Herman en ondergetekende. Gevolg was dus dat de voor de modellen klaar gemaakte eettafel deze avond niet erg gevuld werd. De gastheer had alvast een Belgische Dakota met Starfighterneus en een RE8 klaar gezet, ne deze werden nog aangevuld met een tweetal Cute Starfighters en een Shackleton in aanbouw. Verder had Pieter de cockpit van zijn F-8C Crusader mee om de voortgang aan de cockpit te laten zien. Als laatste had Herman zijn Horten meegenomen.

Nadat de koffie en appelgebak was verorberd, en het plastic op tafel was bekeken, moest, zoals wel vaker bij een eerste bezoek, de modelbouwhoek van de gastheer worden bewonderd. Dit maal een niet al te grote kamer, met rondom planken met modellen en ook nog eens een redelijke treinbaan. Nadat ook deze was bewonderd, werd de avond verder weer op een ouderwetse wijze voortgezet met de nodige verhalen en wetenswaardigheden.

Door de lage opkomst is het plannen van de avonden voor het komende jaar nog even verschoven naar de eerstvolgende avond.

Al met al toch een leuke en gezellige avond geworden, die rond 23.45 ten einde liep.

Han, dank voor de goede zorgen op deze avond. De eerst volgende avond is op 18 januari 2019 bij Joop.

Hieronder toch nog de foto's van de modellen en van Han zijn werkplek.

DSC 4542 sm

De Horten van Herman.

DSC 4547 sm

 

DSC 4549 sm

Zelfs de vlieger heeft een correcte helm en drukpak aan.

DSC 4548 sm

DSC 4540 sm

DSC 4544 sm

DSC 4545 sm

DSC 4543 sm

DSC 4552 sm

DSC 4553 sm

Michel Heuveling