De tweede regioavond van Noord Holland was deze keer bij Peter in Amsterdam op 1 maart 2019

We waren deze keer met 7 man want diverse leden waaronder onze grote leider Michel waren geveld door de griep of waren benoemd tot tijdelijk mantelzorger voor familieleden. Maar dit maakte het niet minder gezellig.

 

Peter had zijn bouwruimte uitgeruimd voor de meegebrachte modellen en op deze plek werd de avond gestart tot dat de comfortabele banken en stoelen van de huiskamer lokte waar de avond tot in de kleine uurtjes doorging. Alle zaken werden besproken van nieuwe kits tot de wellichte problemen die de Brexit gaat geven voor bezoeken aan Telfort voor handelaren.

Deze keer was er geen postbus om negen uur maar werden wel enkele afspraken gemaakt over onze deelname aan de modelbouw dag in Berkhout en de EME in Lingen (Dld).

 

De meegebrachte modellen:

Flapjack

Herman was weer wat verder met zijn Vought XF5U Flying Flapjack, inmiddels is de cockpit in aanbouw, helaas is de detailfoto hiervan mislukt maar dat maakt de fotograaf de volgende keer goed heeft hij beloofd.

apollo soyuz copy

Henk had zijn Soyuz-Apollo meegenomen. Een Revell model in 1/72. Wat leuk is dat de Soyuz nog steeds in gebruik is en alles van de Apollo al in het museum staat.

Apollo copy

 

Henk was druk in de weer met nog een ruimtevaart onderwerp. Dit is de oude Revell kit van de laatste trappen van de Apollo raket. De Maanlander, de service module, de command module en de escape tower. Dit model is in 1/48.

oude Airfix wild en hellcat

Peter had uit zijn collectie twee oude Airfix kits van de Grumman Wildcat en Hellcat neergezet. Hij laat zien dat je van die oude kits nog steeds leuke modellen kunt maken.

 

f 35 1

f 35 2

Peter was ook druk bezig met zijn 1/32 F-35. Voor de cockpit had hij toch maar een Eduard set gekocht maar ook het Photo-etch van Italeri ziet er goed uit.

En omdat we toch bij de modellen van Peter zijn twee foto's van zijn vitrinekasten.

vitrine 1

vitrine 2

Kortom het was weer gezellig in Noord Holland.

De volgende regioavond in op 10 mei bij Erwin in de shop.

Peter dank voor de gastvrijheid en de gezellig avond