Afgelopen vrijdagavond 10 mei 2019 was onze jaarlijkse bijeenkomst bij Erwin in de shop.

De avond begon voor een aantal leden van de regio met de gebruikelijke nasihap verzorgt door Henk en Michel. Wat later kwamen er meer leden vanuit Den Helder maar ook leden uit Regio Midden en uit Regio Oost.

Het werd weer een gezellige avond waarbij er leuke gesprekken waren over de show in Moson Hongarije waar Erwin, Huub en Erik naar toe waren geweest en het een aanrader vonden. Ook de show in Lingen werd nog besproken.

Erwin had een aantal nieuwe kits meegenomen uit Hongarije en ook een aantal decalssets voor de Australische Marine luchtvaartdienst, heel mooie decals. Waaronder een decalset voor RAN Trackers.

Er werd nog even nagepraat over de ALV en natuurlijk werd er rond gesnuffeld in de shop waar toch meningeen het niet kon laten om een kitje mee naar huis te nemen.

De meegebrachte modellen:

De tafel

Overzicht van een deel van de meegebrachte modellen met op de voorgrond de modellen van Marc, en in het midden de Yellow Submarine van Sjaak.

Dakota Argentina 01

Dakota Argentina 02

Han had twee Argentijnse Dakota's en een Grumman Duck meegenomen. Heel kleurrijke modellen.

EC 135N

Michel was begonnen met de toch wel grote 1/72 EC-135N

F 5F

Cees had zijn 1/32 Northrop F-5F van Kittyhawk af. Een mooi model maar er moest toch een hoop aangedaan worden vertelde Cees.

Follow me Jeep

Joop had zijn 1/48 Follow Me Jeep meegenomen, een heel kleurrijk model maar wat een werk al die vlakjes. (het zijn decals)

Meteor Mk 8

Ook had Joop zijn Airfix Gloster Meteor mee. Vorig jaar was dit model nog in aanbouw. Het is in de kleuren van het display team van 323 squadron.

Flapjack 01

Flapjack 02

Herman had niet veel tijd gehad voor de hobby maar was toch iets verder met zijn Flapjack. Het blijft een bijzonder toestel.

Harrow

Henk (uit Regio Oost) had zijn Valom Handley Page Harrow meegenomen. Een bijzonder model dat je echt niet veel ziet.

Stuka

Michiel was bezig met een 1/72 Stuka. Het spuitwerk was klaar nu de decals nog.

Rotachute 01

Rotachute 02

Sjaak was van zijn Ei geloof afgevallen en had twee Hafnet Rotachutes gebouwd. Je moest toch een moedige vlieger zijn om hier mee te gaan vliegen.

Eggfire

Gelukkig had Sjaak toch nog een eitje mee. De Spitfire (of is een een Eggfire) van Meng.

A 4G Skyhawk

Henk had zijn Douglas A-4G Skyhawk van het Australische Display team The Checkmates mee. Het model is de 1/32 A-4F Skyhawk van Trumpeter die was omgebouwd naar de A-4G versie.

 

De volgende regioavond in Noord-Holland is op vrijdag 21 juni bij Henk in Zaandam

 

Henk