Regioavond Noord Holland 13 december 2019

 

Op vrijdag de 13e was de laatste regioavond van 2019 in Den Helder bij Cees.

9 regioleden waren naar het Helderse getrokken al was het voor sommige om de hoek. Onder genot van koffie werd nog stilgestaan bij de ESM en andere evenementen.

 

Om negen uur was het postbustijd en werden de regioavonden voor 2020 afgesproken en wel tot en met de tweede regioavond van 2021, je kunt het maar alvast gepland hebben. De data komen in de activiteitenagenda op de website te staan.

 

Na dit serieuze intermezzo ging het gelukkig weer over modelbouw en trok het hele spul naar de bouwzolder van Cees om zijn collectie en nieuwe project te bekijken. Cees bouwt alleen in 1/32 en er staan heel wat indrukwekkende modellen in de vitrinekasten.

 

Staffen

Twee Starfighters

B 25

De B-25J Mitchell

T 33 001

Lockheed T-33

Arado 002

Hier worden de bouwproblemen besproken van de Arado 234

Alouette 2 in aanbouw

Cees heeft deze Alouette 2 in aanbouw. het wordt dit keer een civiel toestel

B 24D

De B-24D in aanbouw

Diverse modellen werden door Cees uit de vitrine gehaald om nog beter bestudeert te worden zo ook de in aanbouw zijnde B-24D van Hobbyboss. Prachtige kit al weet Cees nog niet waar hij hem neer kan zetten als het bakbeest voltooid is.

 

modellentafel

Op de modellentafel had  Michel had zijn NF-104 en zijn Redstone en Atlas, beide met Mercury capsule, raketten meegenomen.

NF 104

Pieter was weer wat verder met de Saturnus V. Henk had natuurlijk weer twee demoteams mee, de 1/32 Harvard van de RCAF Goldilocks en een 1/72 PZL Orlik van het Poolse Orlik team maar ook had hij de Mini art AVRO 671 Rota Mk1 (licentie bouw Cierva C-30) Autogiro meegenomen. Hij vond het een mooie kit, goede passing mooi etch werk erbij kortom een kit om uit een bouwdip te komen.

Cierva C 30

Sjaak had zijn BMW caféracer mee inmiddels was het model gespoten.

Caferacer

Michiel had de 1/200 Jean Bart meegenomen die door Walter gespoten zal worden. Walter kreeg alle tijd want het model hoefde pas volgend jaar af te zijn. Echter dat was al over twee weken. Geen druk Walter.

Jean Bart

Walter had zelf een 1/48 regulus raket meegenomen om bij zijn onderzeeër te zetten die met deze raket was uitgerust.

Na het bewonderen van de modellen gingen de gesprekken over allerlei onderwerpen en was het in de bijzonder kleine uurtjes dat de laatste huiswaarts keerden.

De volgende regio avond van Noord Holland is bij Ineke en Joop op 17 januari 2020

 

Henk