Het was weer tijd voor een regioavond van 16 november 2018 van Noord Holland en deze keer was het in de buitenregioose opvang in Maarssen bij Sandra, Richard en de kids.

Er waren wat af berichten van mensen die Telfort nog in de benen hadden of zelfs nog in het Verenigd Koninkrijk op vakantie waren, dus was het een klein gezelschap dat aanwezig was. Maar dat maakte het niet minder gezellig.

 

Rond acht uur s’ avonds belden iedereen aan en werd de modellentafel snel gevuld.

Dan was het om negen uur postbustijd en werden de laatste zaken voor de ESM besproken en gelijk maar het thema voor de regiotafel voor ESM 2019. Je kunt het niet vroeg genoeg bespreken.

Peter was met de eindredacteur van de MIP naar de persconferentie bij Revell geweest en had enkele nieuwtjes te melden.

 

Verder werd de avond gevuld met het bekijken van elkaars modellen en de vele verhalen en anekdotes. Sjaak had naast zijn Opel Admiraal ook twee Star Wars modellen meegenomen. Er werd besloten dat deze in een pensionado twee mans bouw zouden worden afgemaakt. Henk nam ze mee om de modellen verder te schilderen en te verweren. Het waren alweer de kleine uurtjes van de zaterdagochtend dat de laatste huiswaarts keerden.

De laatste regioavond van Noord Holland is bij Han in Nieuwe Niedorp op 14 december.

 

Henk

 

de meegebrachte modellen.

rata Peter

Peter was weer wat verder met de Rata. In deze toestand is hij te zien op de ESM.

Fury Peter

Ook had Peter deze Hawker Fury l meegenomen de oude kit van Matchbox opnieuw uitgebracht door Revell

Lancaster Michel

Michel had in Hardegarijp zijn Lancaster B. Mk.ll afgekregen. Het blijft toch even wennen een Lanc met stermotoren.

Opel 1

Opel 2

Sjaak had tot zijn eigen vreugde eindelijk de Opel Admiraal af. Deze heeft hij gebouwd voor zijn neef. Hij vond het geen fijn model om te bouwen maar hij heeft er wel alles ingebouwd en ook alle bekabeling aangebracht.

speeders Sjaak

De twee "kale" Aratech Repulsor Company C-PH patrol speeder bike beter bekend als de Imperial Speeder bike. Dit zijn twee Revell modellen. Deze worden door Henk nog gespoten en verweerd.

Pre War Demoteams

Henk had een veld vol met RAF vooroorlogse demoteams meegenomen. (de Tiger Moth is niet gecrashed maar het onderstel moet er nog onder)

Jet Provost T 1

Ook had Henk deze Jet Provost T-1 in aanbouw mee. Een scratch conversie gebaseerd op de heel oude Airfix Jet Provost T-3.

Praatje Koffie

De hele groep aan de koffie.

Henk