De kerstbomen en versieringen zijn weer op geruimd dus werd het weer tijd om in regio Noord Holland bijeen te komen. Deze keer 17 januari 2020 was het bij Joop en Ineke in Purmerend.

Er waren 8 leden naar Purmerend getogen vanuit alle windstreken van Noord Holland en daarbuiten. Het meest noordelijk uit Julianadorp en het meest zuidelijk vanuit Maarssen.

En het lijkt wel een traditie te worden maar de hele avond werd er gezellig rond de modellentafel gezeten en over van allerlei onderwerpen gesproken. Natuurlijk over de modellen en de nieuw uit te komen kits maar ook over een verhuizing, computerproblemen, het nieuwe vliegen vanaf Lelystad kortom over van alles en nog wat.

Om 9 uur was het postbustijd en werden er afspraken gemaakt voor de dag in Sneek, Michel kondigde aan dat op zijn werk een dag werd georganiseerd waar bij de medewerkers hun hobby konden laten zien, hij houdt ons op de hoogte zodat we wellicht een tafel kunnen krijgen.

Ook kwam het Fort bij Aalsmeer ter sprake (de locatie van de Start), was er eest nog sprake van dat het museum daar helemaal weg moest, nu is dat idee van de baan maar er gaan wel zaken veranderen. We wachten af, de eerste contacten zijn al geweest en zoals het er nu voor staat gaat de Start gewoon door op de laatste zaterdag van augustus.

 

Welke modellen waren er allemaal meegenomen deze avond.

regulus 01

Walter had zijn 1/48 regulus raket mee maar ook een model van de USS Grayback waar de regulus vanaf werd gelanceerd. Dit laatste model natuurlijk in 1/350 waar de regulus wel heel erg klein werd dus vandaar de 1/48 kit ernaast.

Grayback 01

Mocht u belangstelling hebben voor dit type onderzeeër en de regulus moet u een bezoek brengen aan het Intrepid Sea, Air and Space Museum in New York brengen daar ligt namelijk het zusterschip van de Grayback de USS Growler met een regulus raket.

Herman had de Vought XF5U "Flying Flapjack inmiddels in de verf en was bezig met de decals.

 

Flapjack

Michel had een 1/48 Meteor in aanbouw van het RAAF Aerobatic team the Meteorites en 3 1/72 MiG-15’s alle van de TsjechoSlowaakse luchtmacht.

Meteor 01

 

kingfisher 01

 

Henk had een 1/48 Vought Kingfisher mee en in aanbouw een Beech T-34, een Fouga Magister en in 1/72 een Martin PBM-5 Mariner . De laatste was al gespoten en was er begonnen met de decals.

Peter had een Saab Gripen en een F-14 Tomcat meegenomen, en in aanbouw de Beech Starship.

 

Gripen 01

F 14 02

Beech Starship 01

Joop was weer wat verder met de Tyrell P-34 six wheeler. En natuurlijk werd zijn vitrinekast bewonderd.

Tyrell P 34 01

Vitrine 01

Voor de verandering hadden Sjaak en Meindert deze keer geen modellen meegenomen.

Richard vertegenwoordigde deze avond de SIG Niet bouwende Bouwers.

Het was alweer 18 januari toen de laatste gasten weer huiswaarts keerde.

De volgende regioavond is 21 februari bij Pieter in Hoorn.

Joop en Ineke bedankt voor de gastvrijheid en de goede zorgen.

 

Henk