Het is alweer 2019 en was het hoog tijd om de eerste regioavond in Noord Holland te houden. Dit keer 18 januari 2019 bij Joop en Ineke in Purmerend.

Alsof het afgesproken was kwam iedereen echt minuten na elkaar binnenstromen en na het toch nog elkaar de beste wensen wensen ging het als vanouds.

De modellentafel was bijzonder goed gevuld met modellen in aanbouw en modellen die klaar waren. Om negen uur was het postbus tijd en konden de regioavonden voor 2019 worden gepland (en de eerste twee van 2020).

Ook werden de eerste beurzen besproken en wie daar aan gingen deelnemen. Toen was inmiddels Herman door het thuisfront gecorrigeerd dat de avond bij hem thuis precies in zijn vakantie viel dus moest er een nieuw adres worden gevonden maar dat was geen probleem.

plastic praat

Praten over plastic.

De meegebrachte modellen:

 

Argosy

Henk had zijn Mach 2 Argosy af. Een hele klus want het is een echte sort run kit. Maar met veel grof gereedschap en een halve tube plamuur is er wel wat van te maken.

Trojan 001

Trojan 002

Trojan 003

Trojan 004

Meindert had zijn collectie World Air Forces uitgebreid met een hele serie T-28 Trojan/Fennec toestellen van verschillende landen.

Pancake

Herman had zijn Horten afgerond en een mooie prijs meegewonnen op de ESM. Dit is zijn nieuwe project in 1/32 de Vought XF5U "Flying Flapjack".

Crusader F8C 01

Pieter was weer iets verder met de bijna scratchbuild cockpit van zijn F-8C Crusader.

F 5F

TF 104 001

TF 104 002

Cees was druk in de weer met de 1/32 Kittyhawk F-5F en de Italeri TF-104 Starfighter.

Shack 001

Michel was weer wat verder met het spuitwerk van zijn Shackelton.

Merlin 001

Dolphin 002

Joop was bezig met zijn Airfix Merlin en de Trumpeteer Dauphin maar deze wordt verbouwd tot een HH-65C Dolphin van de US Coast Guard.

En nu we toch bij Joop zijn ook nog een blik in zijn vitrinekast.

Heli Joop

De Bell CH-139 Jet Ranger en de Piasecki HC-21 Shawnee.

Seasprite

De Kaman SH-2 Seasprite

pink lynx

En zijn roze MLD Lynx

Je ziet dat Joop een voorliefde heeft voor dak aangedreven vliegtuigen.

Dit was het voor deze regioavond. Houdt de agenda in de gaten voor de volgende regioavond in Noord Holland.

Henk