De dag na vrijdag de 13e was onze eerste bijeenkomst en plakdag van 2023.

Om half elf kwamen de eerste aan op de plaklocatie in Purmerend. Gelukkig regende het pijpenstelen en kwam iedereen toch wat vochtig aan maar dat mocht de pret niet drukken. 7 man waren naar Purmerend getogen om lekker een dagje te plakken. Peter kwam later al had hij zich eigenlijk afgemeld want hij had wat spuitklussen thuis. Maar omdat de buren druk aan het timmeren waren was hij toch maar naar plaklocatie gevlucht.

Al snel werden de bouwplaatsen opgezet en werden na het iedereen het beste voor 2023 toe te wensen en natuurlijk de eerste bak koffie de eerste onderdelen aan elkaar gelijmd. Er was zelfs een onderverdeling wat er allemaal gebouwd werd. Er werden militaire voertuigen, natuurlijk vliegtuigen maar ook werd er stevig aan SF modellen gewerkt.

Maar er werd vooral veel gepraat met elkaar over van alles en nog wat. De nieuwste kits of die zijn aangekondigd. Ook werd er nog even gesproken over de ESM.

De foto's

kletsen 001

kletsen 002

kletsen 003

Maar er waren ook twee modellen meegenomen. Anko had een mooie 1/48 Wildcat meegenomen maar hier was de foto van bewogen. En Sjaak was weer eens aan het printen geslagen. Dit keer een schip de St. Louis uit het spel Word of Warcraft. De romp bestaat al uit 5 delen.

Sjaak Schip 1

Sjaak Schip 2

Erik was bezig met een M-42 Duster

Erik tank

Anko was bezig met een Mercedes Benz 290GD bij defensie beter bekend als de MB.

Anko MB

Sjaak zijn plakbak stond behoorlijk vol. Hier is hij nog bezig met een Egg plane later in de middag was hij druk met een model van Donnie uit de cartoon serie Super Wings.

Plakbak

Rond vijf uur gingen de eerste huiswaarts. De rest ging wat later naar huis en de laatste vier gingen toch maar naar de chinees om daar de dag af te sluiten.

De volgende reguliere bijeenkomst van Noord Holland is 20 januari bij Marc in Purmerend.

 

Henk