Het was weer eens tijd voor een plakdag in Noord Holland dus kwamen 6 man rond 10.00 in Purmerend bij elkaar in de bekende kantine. Jammer genoeg had het drukker kunnen zijn maar door ziekte en andere afspraken was het deze keer niet zo druk.

5 man gingen bouwen en Marc zorgde voor de catering. Er werd druk gebouwd maar nog drukker gekletst over van alles en nog wat.

Anko kwam toch nog even langs om een doosje bij Michel af te leveren.

Wat was iedereen aan het bouwen:

Joop met de LF 1 48 Hiller Raven

Joop was begonnen met de 1/48 LF-models Hiller Raven. Zelfs in 1/48 is dit toch best een kleine helikopter. En omdat het een short run kit is moeten alle onderdelen toch nog best nabewerkt worden.

Michel Gnats

Michel was bezig met drie Special Hobby 1/72 Gnats. Toch wel een bijzonder toestel of beter gezegd toestelletje.

Erik Mk 23 MTVR Cargo Truck

Erik was druk met een 1/35 Mk.23 MTVR Cargo Truck van Trumpeter. Erik kennende zal dit model weer in een klein diorama worden geplaatst als hij klaar is.

Sjaak Mustang

Sjaak was helemaal van zijn eigeloof af gevallen en was begonnen met een Hasegawa 1/48 P-51 Mustang. Deze kit had hij overgenomen met een heleboel aftermarket in de doos. Na alles er in gepriegeld te hebben kwam Sjaak er toch achter dat je een hoop echt niet meer ziet. Maar het is de gedachte die telt. Henk gaat zorgen voor Canadeze decals voor dit model.

Henk was ook de hele dag aan het plakken maar heeft daar geen foto;s van gemaakt.

Ook was Henk deze keer de enige die twee afgebouwde en 1 model in aanbouw meegenomen

In 1/48 de Aermacchi MB-339C en in 1/72 een F-86 Sabre En hij had de 1/24 Spitfire Mk-9 van Airfix meegenomen.

Henk MB 339 Diablos Rojos

Sabre Korea

Henk Airfix Spitfire

Er werd gepauzeerd voor de lunch maar daarna werd er weer druk verder gebouwd. 

Lekker aan het plakken

Joop moest wat eerder weg vanwege een afspraak. Erik ging deze keer niet mee naar de chinees maar hij werd afgelost door Peter die na de redactievergadering na een apje door was gereden naar Purmerend om lekker mee te eten.

Het was weer een gezellige plakdag. Er zijn weer afspraken gemaakt voor een pensionado plakdag en weer een regio Noord Holland plakdag op 10 augustus weer in de kantine in Purmerend.

 Marc dank voor het beschikbaar stellen van de kantine en de goede zorgen gedurende de dag.

De eerst volgende reguliere regioavond in Noord Holland is 5 april bij Ineke en Joop in Purmerend

Henk