Normaal gesproken is onze buitenregioose regioavond bij Richard en Sandra altijd direct na de ESM maar omdat Richard toen verhinderd was waren we nu op 4 maart welkom in Maarssen.

Het was niet echt druk met 5 man maar dat maakte het er niet minder gezelliger om en ook de modellentafel stond goed vol. Richard is de SIG niet bouwende bouwers coördinator dus hij had geen model staan maar dat werd goed gecompenseerd.

Om iets voor negen was het tijd voor de postbus waar enkele zaken werden besproken. Verder ging het over van alles, nieuwe kits die zijn aangekondigd, lastig of hoe makkelijk sommige kits te bouwen zijn. Prijzen van zogenaamde zeldzame kits en nog veel meer.

kletsen 1

kletsen 2

Wat was er allemaal te zien op de modellentafel. Dit keer veel Science Fiction en wel van Star Wars want de zoon des huizes is een grote Star Wars fan. Gelukkig was hij op tijd terug uit de film anders had hij veel gemist.

Sjaak had meegenomen een First Order Heavy Assault Walker en de Millennium Falcon in de uitvoering van de laatste drie films (te herkennen aan de vierkante radarschotel). Maar Sjaak had ook zijn 3D printer weer laten werken en was bezig met een diorama van de aanval op de Death Star. En hij had de X-wing van Poe Dameron gebouwd.

First Order Heavy Assault Walker

Death Star canyon

Henk had ook een Millennium Falcon meegenomen maar dan de 1/72 Bandai kit in de uitvoering van de originele films (te herkennen aan de ronde radarschotel) Deze kit was wel al gespoten maar er moeten nog heel wat decals geplakt worden. Ook had Henk een AT-ST meegenomen met Chewie uit het bovenluik. Dit model moet ook nog geweatherd worden.

Falcon orignal series

AT ST

Naast het SF geweld waren er ook  nog “normale” modellen te zien. Herman is een beetje gestopt met de vliegende vleugels en is nu bezig met toestellen met dubbele staart. Eindelijk was na drie keer opnieuw te zijn gespoten 1/48 Fokker G-1 nu klaar. En ook zijn 1/48 Lightning was af. Hij was inmiddels al begonnen met de 1/48  Macchi Aeronautica M.C. 72. Een prachtig watervliegtuig gebruikt voor luchtraces in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Fokker G 1

P 38 lightning

Macchi Castoldi M.C. 72

Joop onze helicopterman was bezig met een tussendoor projectje: een MBB Bo-105 natuurlijk in 1/48.

BO 105

Michel was door drukte op het werk niet heel veel verder met zijn Airfix Lancaster Dambuster maar hij heeft nog even de tijd, pas in november moet de kit af zijn.

Lancaster dambuster

Henk had ook nog een vliegtuig in aanbouw mee. Al was het slechts de helft van de cockpit. Dit is de nieuwe Airfix 1/24 Spitfire Mk-9.

1 24 spitfire

Het was weer laat toen iedereen weer huiswaarts keerde.

Richard en Sandra dank voor de goede zorgen.

De volgende regioavond van Noord Holland is 14 april bij Joop en Ineke in Purmerend.