14 april was het weer tijd voor een regioavond in Noord Holland. Deze keer bij Joop en Ineke nadat zij de datum hadden geruild met Henk.

Ondanks dat er enkele afzeggingen waren was het rond 8 uur lekker druk en hadden 6 man en de gastvrouw en heer een plaatsje met koffie en boterkoek rond de tafel gevonden.

Zoals altijd waren de gesprekken over van alles en nog wat, van de politiek tot de humor. Michel had om negen uur nog wat postbus nieuws. Maar de meeste gesprekken gingen toch over de hobby, de nieuwe kits die uitkomen of over lang verwachte heruitgaven. Kortom het waren weer de kleine uurtjes voor iedereen weer huiswaarts keerde.

 

Welke modellen waren er allemaal meegenomen.

Erik had van de afdeling vliegtuigen in 1/48 een Beaufighter, een F-86 Sabre en een T-6 Texan 2 meegenomen.

Mooi strak gebouwde modellen maar Erik had ook een in 1/35 een M3A3 Bradley meegenomen, een mooi model met heel veel details.

01 Beaufighter

02 Sabre en Texan 2

03 M3A3 Bradley

Han had natuurlijk weer twee watervliegtuigen mee. De Saunders-Roe SR.A/1 een echt Brits prototype van een jet vliegboot. In het echt en ook in 1/72 een groot vliegtuig. En Han had een Hawker Osprey meegebracht.

04 Saunders Roe SR1

05 Hawker Osprey

Herman had de Macchi Castoldi MC-72 klaar. Een indrukwekkend vliegtuig dat net te laat kwam voor de Schneider Trophy maar wel jaren het snelste vliegtuig ter wereld was. En het echte toestel is nog steeds te zien in het Museo Storico dell'Aeronautica Militare Italiana di Vigna di Valle.

06 MC 72

Peter had weer twee heruitgaves van oude Revell modellen meegenomen in de schaal van 1/ past in de doos. Een B-47 Stratojet en de B-36 Peacemaker. Peter heeft er altijd veel werk in gestoken om er toch heel strakke kits van de bouwen.

07 B 47 en B 36 1

08 B 47 en B 36 2

Sjaak had met zijn 3D printer een 3 cilinder stermotor gebouwd maar deze was nog niet helemaal af want de veertjes voor de kleppen waren nog niet aangekomen. Ook was hij bezig met de 1/35 Autogiro van Miniart.

En hij had een machientje gebouwd dat heel mooi de lijnen op een stukje papier kon volgen. Jammer genoeg zijn de detailfoto’s niet goed genoeg om te plaatsen maar in de overzicht foto zijn de modellen van Sjaak te zien.

12 rond de tafel 01

Henk had een clubje Canadese Sabres meegenomen van natuurlijk demoteams, maar ook een Casa 2.111 in de uitvoering van de film Battle of Britain en de nieuwe 1/24 Spitfire in aanbouw.

09 clubje sabres

 

10 Casa 2.111

 

11 Spitfire

Nog wat overzichts foto's

13 rond de tafel 02

14 rond de tafel 03

Ineke en Joop dank voor de gastvrijheid en de goede zorgen.

De volgende regioavond van Noord Holland is 12 mei bij Erwin.