De laatste regioavond in Noord Holland was deze keer bij Erwin in de Shop. 

Rond half zeven arriveerde 10 man en werd de avond begonnen met de traditionele nasi-hap.

Tijdens de maaltijd werden de eerste aangekondigde kits al besproken. Daarna werd er een rondje langs de stellingen gewandeld en werkte iedereen zijn boodschappenlijstje af. Daarna werd er weer verzameld in de koffiecorner en werd er weer over van alles gesproken, over kits, echte vliegtuigen en natuurlijk de ESM. 

Sommige bezoekers moesten iets eerder naar huis maar de usual suspects bleven weer tot de zeer kleine uurtjes hangen. en ondanks de aangekondigde gladheid is iedereen veilig thuisgekomen.

Ook waren er natuurlijk weer modellen meegenomen.

Alouette Joop 01

Joop was weer wat verder met zijn Alouette 2. De bedoeling was dat de kit recht uit de doos zou worden gebouwd maar omdat diverse stangetjes uit de kit te kort waren is Joop toch weer met scratch bezig geweest.

Motor Sjaak 01

Sjaak was weer aan het printen geweest. Twee inlaten voor een phantom die voor een medelid waren geprint en hij was nog bezig met een mooie V-twin.

Saunders Roe SR.A 1 Han 01

Han was druk met zijn Saunders=Roe SR.A/1. Geen gemakkelijke kit te zien aan het gebruik van plamuur om de kit strak te krijgen. De echte kist is wel echt Brits groot indrukwekkend en altijd het idee dat achteraf wordt bedacht dat er nog een piloot in moet dus dan maar een piepkleine cockpit.

Apollo Peter 01

Peter had zijn Apollo set mee. Maar ook zijn 1/past in de doos Convair B-36.

Convair B 36 Peter 01

Erik had drie modellen meegenomen.

F 5 Erik 01

Deze F-5

Mil 24 Hind Erik 01

Deze mooie Hind en een mooie vrachtwagen in de kleuren van zijn baas.

Mercedes truck Erik 01

Walter had een nieuw project mee. Een 3D geprinte 1/350 HMS Hermes. Mooi project maar wel erg grof geprint. Walter had al een stukje glad gekregen met de vlakschuurmachine.

Hermes 3D Walter 01

Het eiland is dan weer resin geprint maar ook die was erg grof. Er is al kiloos aan foto-ets besteld om hier weer een schitterend model te maken.

Sub

Michiel had het nieuwste model van Naval Models gebouwd. De O-27

C 47TP Turbo Dakota Silvre Valke Henk 02

Henk had ook enkele modellen meegenomen. Waaronder deze C-47TP Turbo Dakota begeleidingstoestel van het Zuid Afrikaanse demoteam Silver Valke. Helaas is deze machine in 2012 verongelukt. Het model is een italeri dakota met een conversieset gevonden op ebay en decals van MAV decals

Casa 2.000 Henk 01

Ook had hij deze kit meegenomen een project voor ESM 2023. Een conversie van een Heinkel 111 naar een Casa 2.111.

SE 4 5A Henk 03

Ook deze SE-5A was van Henk in 1/24

De volgende regio bijeenkomst van Noord Holland is 14 januari op zaterdag een gecombineerde plakdag/nieuwjaars bijeenkomst in Purmerend bij de honkbal vereniging. 6 dagen later is de eerste reguliere regioavond ook in Purmerend.

 

Henk