Regioavond Noord Holland 19 januari 2024

Ondanks dat koning winter voor code geel had gezorgd en er enkele afzeggingen waren was de eerste regioavond bij Walter in Alkmaar toch met 8 man lekker druk. En viel de situatie op de weg in Noord Holland reuze mee.

De nieuwe of heruitgaves van kits werden besproken waarbij er toch heel wat wensen in vervulling waren gegaan omdat iemand zat te wachten op nu juist dat model dat nageltje nieuw uitkomt of blij met een heruitgave van een wat oudere kit.

En verder waren de gesprekken over van alles. Van modelbouw naar het RAF Museum Cosford tot het National Railway Museum in York die door enkele leden waren bezocht voor of na Scale Model World 2023. Ook de afgelopen ESM werd nog benoemd en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De postbus was dit keer een half uurtje later omdat iedereen nog rond de modellentafel stond/zat.

Michel na enkele data door van bijeenkomsten waar w waren uitgenodigd. Ook werd de EME en Flanders besproken waar vele van ons toch weer naar uitkijken.

De laatste verlieten Alkmaar rond 02.00 op zaterdagochtend maar gelukkig kon iedereen uitslapen op zaterdag.

De volgende bijeenkomst van Noord Holland is de bouwdag in Purmerend op 17 februari.

Wat was er allemaal meegenomen door onze leden:

Buccaneer 03

Was Herman onze regionale vliegende vleugel bouwer die een switch had gemaakt naar vliegtuigen met twee staarten. Hij verbaasde nu iedereen met deze mooie in aanbouw zijnde Airfix 1/48 Buccaneer in Rasberry Ripple schema.

Casa 212 Desi 03

Meindert had deze Casa 212 in Surinaamse luchtmacht kleuren meegenomen. Gelijk werden er theorieeƫn op losgelaten of ene Desi B. hiermee verdwenen zou zijn.

Ook had Meindert een van zijn vele Alouette lll's mee. Ook in Surinaamse kleuren. Meindert maakt voor zijn modellen ook vaak zelf zijn decals zodat hij de meest bijzonder modellen kan laten zien.

Alouette 9 01

Remy was nog steeds druk met het bouwen van alle jets die bij de KLu hebben gevlogen te bouwen. Natuurlijk in 1/48. Deze keer had hij twee buitenbeentjes mee van het 32TFS gestationeerd op Camp New Amsterdam wat wij beter kennen als vliegbasis Soesterberg. En waarom buitenbeentjes het 32ste viel onder Nederlands commando en had daarom het predikaat koninklijk gekregen.

Als eerste de F-4E Phantom met een Dart sleepdoel.

F 4E 32 TFS 01

En de opvolger van de Phantom de F-15C Eagle

F 15C 32TFS 01

Sjaak had twee gebouwde modellen mee. Geen eitjes deze keer al heeft de Convair XFY Pogo toch wel iets weg van een plat ei.

Convair Pogo 03

Maar Sjaak is ook lid van de Aerobatic SIG en had deze keer ook de Fiat G-91 PAN mee van de Frecce Tricolori.

Fiat G 91 01

Peter had deze keer maar 1 vliegtuig mee. De heel oude Airfix Grumman Widegon

Grumman Widegon 01

Maar ook was Peter begonnen met het bouwen van twee auto's ook oudjes maar dan opnieuw uitgegeven door Airfix. Monty's Humber en de Bond Bug.

Montys humber 01

De groene Bond Bug is niet van Peter maar van gastheer Walter. De bug van Peter ligt achter de groene op zijn kop.

Henk had de twee Fokker S-11jes af die hij vorig jaar bij Erik nog in de grondverf had staan.

S 11 02

Maar Henk had nog twee modellen mee. De Canadair Tutor van Hobbycraft in de kleuren van de Snowbirds en wel een van de eerste schema's. En een Aermacchi MB-339C ook in 1/48 in de kleuren van het Peruaanse displayteam "Los Diablos Rojos". De decals hiervoor zijn ook door Meindert gemaakt.

Tutor 01

mb 339 02

Michiel had in 1/350 Torpedobootjager van de Elbing Klasse mee. In deze schaal als je de vliegdekschepen van Walter gewend bent een klein maar fijn model

Elbing class Torpedo boat 01

En Walter had deze keer nog geen schip in aanbouw maar was bezig met een McDonnell F2H-2 Banshee

Het model staat nu nog op zijn staart maar Walter zet zijn vliegtuigmodellen altijd vast op een mooie ondergrond

Banshee

En dan nog wat foto's over plastic praten 

Plastic praat 01

modellentafel 03

Op deze overzichtsfoto zijn de Gnat van Michel nog te zien dit wordt een Finse fotoverkenner 

Plastic praat 02

modellentafel 04

Het was weer erg gezellig.

Walter dank voor de goede zorgen.

Tot 17 februari in Noord Holland

Henk