Na de plakdag op 14 januari was het afgelopen vrijdag (20-01-2023) tijd voor de eerste reguliere regioavond van Noord Holland. Wat grappig was dat we weer in Purmerend en weer bij dezelfde gastheer welkom waren alleen nu op zijn huisadres. Jammer genoeg waren er wat afzeggingen door ziekte en andere beslommeringen maar 7 man waren ondanks code geel afgereist.

Al snel zat iedereen aan een bak koffie/thee en kwamen de gesprekken op gang. Er was nog enige bezorgdheid omdat Michel deze keer als laatste arriveerde terwijl hij normaal altijd als een van de eerste is. Maar hij kreeg ook koffie en kon eigenlijk gelijk beginnen met de postbus.

de postbus maakt zich gereed

Michel bereid de postbus voor.

Belangrijkste van deze avond was het plannen voor alle regioavonden in Noord Holland. Houdt hiervoor de agenda op de site in de gaten. De plakdagen worden nog op een andere datum gepland en komen dan ook in de agenda te staan.

Verder werd de avond gevuld met het ophalen van herrineringen aan oude modelbouwwinkels, nieuwe en oude kits en nog meer onderwerpen. Het was alweer 21 januari voordat iedereen weer huiswaarts keerde.

Marc en Rosa dank voor de gastvrijheid.

Wat stond er allemaal op de modellentafel

Van gastheer Marc stonden er 4 modellen op tafel.

P 51 Mustang KNIL

Deze P-51D Mustang in KNIL kleuren.

F 82 Twin Mustang USAF

De F-82 TwinMustang was bijna klaar. Er moest nog iets aan de uitlaten worden gedaan en nog enkele kleine decals worden geplaats.

AC 130A Gunship

Deze AC-130A Gunship was eindelijk af. Hij had jarenlang half gebouwd in de doos op de shelf of doom gestaan.

Javelin FAW 8

Vorige keer was deze Gloster Javelin FAW-8 nog in aanbouw. Nu is hij af. De bewapening komt uit een doosje van de EE Lightning.

USS Salem

Walter had zijn 1/350 USS Salem meegenomen. Nog vol in aanbouw. Walter is bezig met de bewapening en dat is een heel gepriegel in deze schaal. Voor de filmkenners de Salem heeft in de film "Battle of the River Plate" gefigureerd als vestzak slagschip Graf Spee.

Donny 

Sjaak had niet alleen zijn geprinte St Louis meegenomen maar ook Donnie uit de tekenfilm reeks Super Wings. Deze laatste is trouwens een kit.

Dambuster Lancaster


Michel had zijn Dambuster Lancaster meegenomen.

Mirage 5b dan cooper

Joop had zijn Mirage 5b meegenomen. Dit kleurenschema komt uit de stripreeks Dan Cooper album Het F-18 Programma.

Ook had hij zijn Bristol Sycamore en SIkorsky S-51 mee.

Lockheed Jetstar

 Peter was druk met zijn Lockheed Jetstar. Dit is een Mach 2 kit. Om de ramen netjes te krijgen had Peter die uit beide zijden van de kit gezaagd en vervangen door stukken plastic van CD doosjes. Dat is makkelijker dan de schots en scheve ramen trachten te corrigeren zei Peter.

Ook had hij een 1/35 SH-60 mee. Ook deze kit was nog in aanbouw.

SH 60

Henk had ook enkele kits in aanbouw meegenomen.

MB 339 en la 11

Een Lavochkin 11 en twee MB-339's. Alle drie in 1/48 en natuurlijk gaan dit demoteams worden.

De LA-11 word een Rus, de MB-339 met de tiptanks wordt van het Peruaanse team Diablos Rojos. De andere wordt van het team Al Fursan uit de VAE.

CL 13 fireballs

Maar Henk had ook een model mee dat af was. Een CL-13 Sabre van het Canadese team The Fireballs. Dit is een verbouwde 1/32 Italeri kit.

Verder werd er zoals al gezegd veel gekletst en gelachen.

Kletsen over plastic 001

Kletsen over plastic 002

Het was weer erg gezellig in Noord Holland

 

Henk