Het was 21 juni tijd voor de laatste regioavond voor de zomerstop van Regio Noord Holland. Deze keer waren we welkom in Hoorn bij Pieter en Gea.

Deze keer was er maar een kleine club bijeen want er waren wat afzeggingen vanwege vakantie, Historische Grand Prix en het voetbal. Maar dat maakte het er niet gezelliger om. Rond 20.00 werd er verzameld en werden de modellen op de tafel geplaatst en ondanks dat we maar met 6 man waren stond de tafel toch best vol.

Na de eerste ronde modellen kijken werd er genoten van koffie met zelfgebakken cake en kwamen de gesprekken op gang. Deze keer werd er echt over van alles gesproken. Over het nog wel moeten bouwen van oude kits of waarom je die juist wel moet bouwen. Over vakantie en buitenlandse musea. Flanders en de geschiedenis van Flanders kwam naar boven en over nog veel meer.

Onze regiocoordinator Michel Heuveling had niet veel voor de postbus maar volgend jaar is de regio samen met de SIG Aeerobatic Display teams IPMS UK van plan om weer deel te nemen aan de EME. De eerste verkennende gesprekken zijn al gevoerd.

Ook ons thema voor de ESM tafel is besproken en natuurlijk de Start.

Welke modellen waren er deze keer meegenomen:

Dakota 01

Dakota 02

Han had deze Alitalia Dakota meegenomen. Han is niet alleen fan van watervliegtuigen maar ook van Dakota's.

Hiller 01

Hiller 02

Joop onze regionale Helikopterman was flink opgeschoten met zijn Hiller Raven van LF-models. En typische short run kit maar met enige moeite echt wel een mooi model van te maken. Het model was al gespoten (vandaar het rode schuim in de cockpit). Het wordt de O-22 een kist van de KLu maar die een tijd is uitgeleend aan de MLD voor de opleiding van Helivliegers.

Ford 01

Sjaak had zijn Ford meegenomen die tijdens de 24 uurs Le Mans groepsbouw was gebouwd. Een lastige kit met 138!! decals maar als je de hele nacht doortrekt krijg je wel een mooi resultaat. Ook had Sjaak een bewegend model meegenomen maar die is helaas niet op de foto gekomen.

Nissan 01

Nissan 02

Henk had ook meegedaan aan de 24 uur en had deze Nissan R92 gebouwd. 

Maar hij was ook verder gegaan met zijn collectie Fokker S-11's die allemaal in verschillende uitvoeringen van het Fokker Four team worden gespoten.

S 11 02

S 11 03

S 11 01

En hij had nog een Siai S-211 meegenomen in de kleuren van het Filipijnse Aerobatic team Red Aces.

Siai S211 01

Michel had deze keer geen modellen in aanbouw mee want door drukte op het werk was het modelbouwen erbij in geschoten. Maar hij had wel twee nieuwe kits van Eduard meegenomen om te bestuderen.

Maar de klapper op de tafel was de Vought F-8C Crusader van onze Gastheer. Natuurlijk in 1/32. De bouw had heel wat jaren geduurd maar heel veel onderdelen zijn scratchbuild dus dat neemt wat meer tijd in beslag.

crusader 01

crusader 02

crusader 03

En zijn volgende project stond ook op tafel maar echt nog in het prille beginstadium. De Revell Hawker Hunter F-6

hunter 01

Nu is dus de zomerstop begonnen waarin iedereen natuurlijk veel gaat bouwen als het weer zo blijft als afgelopen weken. Maar er gaat ook genoten worden van vakanties en andere dingen.

De eerste volgende bijeenkomst in Noord Holland is de plakdag op 10 augustus in Purmerend. 

 

Henk