Deze keer zaten de regioavonden in Noord Holland kort op elkaar maar 10 man waren naar Joop en Ineke getogen voor weer een gezellige regioavond. Al snel stond de modellentafel vol en werd er genoten van de koffie en zelf gebakken cake. Het was al snel een geroesemoes van jewelste met alle gesprekken die gevoerd werden.

gebabbel rond de tafel 001

gebabbel rond de tafel 002

Om negen uur had Michel nog enkele postbus mededelingen namelijk dat de plakdag van 22 oktober helaas niet in Purmerend bij de Flying Petrels kan worden gehouden maar gelukkig kunnen we deze dag bij Erik in Den Helder terecht. Ook werd de tafel voor de ESM besproken. Het afgesproken thema is vervallen en we hebben gekozen voor een thema waar iedereen aan mee kan doen.

Wat was er allemaal op de modellentafel te zien:

Meindert had een MB-339 in de kleuren van het aerobatic team Los Diablos Rojos van de Peruaanse Luchtmacht meegenomen. Maar hij had ook een T-33 in de kleuren van de Dominicaanse luchtmacht mee en een Twin Otter in de kleuren van Divi Divi Air een kleine luchtvaartmaatschappij die vliegt vanaf CuraƧao.

mb 339 001

t bird 001

twin otter 001

Henk had zijn 1/32 Seafury mee. Dit model komt niet in de kleuren van de MLD maar in die van de Pakistaanse Luchtmacht. Ook had hij tot grote verbazing van de groep twee schepen meegenomen. De RMS Queen Elizabeth 2 en de SS Canberra. Deze beide cruiseliners zijn in 1982 door de Britten in de Falkland oorlog gebruikt voor troepentransport.

seafuty 001

schepen en modellen Peter 001

Op de voorgrond van de schepen liggen de modellen van Peter. Hij had een Grumman Widgeon en een Eclipse 400 beide nog in aanbouw meegenomen.

Sjaak houdt niet op met printen en had een deel van Gotham City geprint maar ook een veerboot compleet met drie bussen.

gotham city 001

veerboot 3d print 001

Marc was over zijn bouwdip heen en had twee meteors en twee mirages meegenomen. De meteors natuurlijk in Nederlandse kleuren, beide Mirages waren in Franse kleuren gestoken.

mirage en meteor 002

mirage en meteor 001

Michel was weer wat verder met de messerschmidt komets en had ook zijn Airfix lancaster mee.

Me163 komet 001

zero 001

Deze 1/48 Zero was gebouwd door Erik die ook een mooi diorama van een militair voertuig mee had genomen.

voertuig 001

Han had dit keer geen Dakota of een watervliegtuig mee maar een mooie 1/48 Nieuport 11.

nieuport 001

Walter had niets in aanbouw mee maar wel een nieuwe kit van een kruiser. Maar omdat hij alleen na oorlogs bouwt was deze kit uitgebreid met diverse 3d geprinte onderdelen om dit schip te verbouwen.

Alleen Herman had deze keer niets meegenomen. Het ging allemaal niet lekker met zijn P-38 dus die mocht thuis blijven.

Hier nog twee foto's van de modellen van gastheer Joop.

tiger moth 001

Deze fraaie 1/48 Tiger Moth in MLD kleuren 

fokker d vll 001

En zijn WingNut Fokker D-Vll ook in MLD kleuren

Ondanks dat Joop in de uitnodiging had aangegeven dat het niet te laat kon worden ging iedereen toch rond middernacht weer huiswaarts.

De volgende keer is de plakdag in Den Helder op de 22e oktober.

De volgende regioavond is 11 november in onze buitenregioose opvang in Maarssen bij Sandra en Richard.

Henk