Jammer genoeg kon door gebrek aan deelnemers de jaarlijkse regioavond in de Aviation Megastore dit keer niet doorgaan. Maar Joop en Ineke stelde deze avond voor om bij hen in Purmerend samen te komen om toch nog even voor de vakantie over plastic te kunnen kletsen. Overigens wordt de regioavond in de shop later in het jaar ingehaald.

Het was niet druk want alleen Sjaak, Michel en Henk kwamen langs maar dat maakte het er niet minder gezellig om. En ook de modellen tafel was best goed gevuld. In de gesprekken ging het van 3d tekenen, het gebruik maken van een snijplotter om afplak mallen te maken tot heel andere onderwerpen dan modelbouw.

Het was weer in de klein uurtjes dat iedereen weer naar huis ging.

Het eerst volgende evenement is de Start. Je moet toch iets organiseren om de BBQ bij Peter te rechtvaardigen.

Welke modellen stonden er allemaal op tafel

Henk had twee modellen meegenomen. Zijn SE-5A is nu af. Vorige keer zag hij op tegen het riggen van het ding. En ja het was echt wel een klusje geweest maar het eindresultaat mag er zijn.

SE 5A met rigging

Ook bijzonder was zijn Gloster Meteor in 1/48 in Argentijnse kleuren. Henk is nu eindelijk dit  Classic Airframes model aan het afbouwen nadat hij er 17 jaar geleden mee was begonnen.

Meteor 4

Michel was weer wat verder met zijn serie Me-163 Komets. Het zijn een en twee zitters.

ME 163

Sjaak had weer wat geproduceerd met zijn 3d printer dit keer een kleurrijk watervliegtuig.

3d print

En Joop onze helikopter bouwer had zijn 1/48 Merlin neer gezet maar ook twee SH-60 heli’s een in zijn geliefde schaal 1/48 maar ook een in 1/35.

SH 60 48 en 35

Joop en Ineke dank voor de gastvrijheid en de goede zorgen

Henk