Regioavond Noord Holland bij Herman en Angelique

10 juni was het de 2e “reguliere”  weer bij de leden thuis regioavond in Noord Holland. Jammer genoeg waren er wat afzeggingen door onder andere vakantie, verjaardagen.  Maar het was er niet minder gezellig om.

Zoals de traditie bij Herman en Angelique betaamt was het centerpoint van de avond de keukentafel waar iedereen om heen zat met de modellen midden op de tafel.

Er werd weer heel wat afgekletst over van alles en nog wat. Van de Hermitage in St. Petersburg tot de allernieuwste kits die zijn aangekondigd.

Foto 015 kletsen over van alles

Welke modellen waren er mee genomen zowel in aanbouw als gereed.

Verrassing was dat onze jarenlange SIG Niet bouwende bouwers coordinator zijn SIG taken had neergelegd en een model had meegenomen.

John had een Fokker M-8 gebouwd in LVA kleuren en volledig scratch. De romp uit plaatmateriaal de vleugels gevijld uit dik plaat en het onderstel van metaal om er een stevig geheel van te maken. Ook had John een ondergrondje gemaakt zodat het model stevig verankerd was.

Foto 001a Fokker M 8

Foto 001 Fokker M 8

Sjaak was weer verder met 3d printen. Zijn formule 1 auto was nu bijna klaar. Alle delen zijn 3d geprint en daarna in elkaar gezet. Ook had hij een fantasy auto mee die wel erg leek op een P-51 mustang.

Foto 002 F 1 3d print

Michel was bezig met twee 1/72 Me-163. Mooie modellen maar wel erg klein. Ook had hij de Zvezda hercules mee.

Foto 003 Me 163

Foto 004 Hercules

Henk had de 1/24 SE-5A meegenomen die op een haar na af was. Alleen de rigging moest er nog op en daar zag hij nogal tegenop. Ook had hij een 1/48 SK-16 (Zweedse aanduiding voor de Harvard) en twee Grumman F-11’s mee in de verschillende schalen van 1/54 en 1/48.

Foto 005 SE 5A

Foto 006 SK 16

Foto 007 F 11

Gastheer Herman lijkt te zijn afgestapt van het bouwen van vliegende vleugels want hij is na de Fokker G-1 nu bezig met een P-38 Lightning dus hij is nu overgestapt naar het bouwen van vliegtuigen met twee staartbomen.

Foto 008 Fokker G 1

Foto 009 P 38

En ondanks dat we maar met 5 man en 1 vrouw waren werd het toch weer laat voordat iedereen weer huiswaarts keerde.

Foto 016 kletsen

Herman en Angelique dank voor de gastvrijheid. Houd de agenda in de gaten voor de volgende regioavond in Noord Holland.