Na anderhalf jaar belemmeringen door het corona virus, konden we weer een regiomiddag houden op onze vaste locatie in Colmschate. De beschikbare ruimte was vergroot, zodat we voldoende afstand konden houden en weer konden genieten van de mee genomen modellen en het ruim aanwezige leesvoer.
Er werden zo’n 60 modellen op de tafels geplaatst en sommigen van ons zijn zeer productief geweest, terwijl anderen een soort “bouw block” hadden, bij schrijvers komt dat ook voor. Daar noemen ze het “writers block”. Er waren 19 bezoekers en dat hadden er meer kunnen zijn, maar er waren mensen met vakantie, andere bouwactiviteiten op schaal 1 : 1 en jubilea die (jammer genoeg) niet aanwezig konden zijn.
We missen Ron Calbo die helaas een maand geleden op 25 juli overleden is.

Om alle getoonde modellen te beschrijven vergt te veel ruimte, dus ik beperk me tot een korte samenvatting en het vermelden van de winnaars van “de model van de dag” prijzen.
Heel mooi afgewerkt en toch best groot in 1:72 is de Boeing B-29 “Bockscar” met “Fat Boy” atoombom van Henk d.J.. Verder een voor velen onbekende AVRO CF-105 “Arrow” , een onderscheppingsjager bedoeld als opvolger van de “Canuck”, bekend uit de verhalen van Dan Cooper. Hille J. bracht een grote verzameling helikopters op tafel en een Israëlische “Meteor”.
Voor iets afwijkends (something completely different) zorgde Arjan B. met een uit “Starwars” afkomstige AT – AT, simpel omschreven als een soort mechanische mammoet. Voertuigen op kleine schaal waren ook te zien, Russische voertuigen van Bruno G. en Engelse van Harold v. E.
Wilco B. bracht een 1:48 “Spitfire” fotoverkenner, Fairey “Battle” en Messerschmitt Bf – 109 op tafel met geschiedenis van de piloot van de “Spitfire” en 1:1 onderdelen, opgegraven op de crash locatie bij Herwen (Neder Rijn) door ARGA (Aircraft Research Group Achterhoek).

 

Winnaars “Model van de dag”
Voertuigen civiel: Alfa Romeo 8C 2300 van Jaap G.
Voertuigen mil. ; E-10 Duits geschut 1946 van Marc T.
Vliegtuigen 1:144: MIG -25 van René v.d. B.
Vliegtuigen 1:72 : F-18 “Hornet” van Peter E.
Vliegtuigen 1:48 : Heinkel He – III H6 met torpedo’s van Jeroen B.
Handley Page “Halifax” B.Mk. III van Wim N.
Vliegtuigen 1:32 : Lockheed Martin F-16 KLu van Bruno G.
Helikopters 1:48 : groep Mil – 24 “Hind” van Hille J.
Schepen : slagschip “Bismarck” 1:700 van Karel V.
Figuren : groep U.S “Noordelijken” van Frank R.

We kijken terug op een geslaagde, als altijd gezellige middag en verheugen ons al op de volgende op 16 oktober 2021, onder voorbehoud van de dan geldende corona maatregelen.

 

 

Alle dagen op zaterdagmiddag, vanaf 13.30 uur (onder voorbehoud van wijziging door onvoorziene omstandigheden)

Adres: Ichtus kerk
Holterweg 106
7429 AH Deventer (Colmschate)

 

Met vriendelijke groeten

Jan de Haan

  -----------

Wij zitten in bijgebouw zaal 2 van de Ichtuskerk,
Holterweg 106, 7429 AH Colmschate (Deventer)

Route beschrijving: komende van Apeldoorn via de A1 of Hengelo (O) via de A1
Neemt U de afslag Nr.24 Deventer Oost, > Rechts af de N 348 op, >
Rechts af de N 344 (richting Bathmen) op, kunstijsbaan/zwembad de Scheg voorbij, > na de verkeerslichten bij het winkelcentrum ligt de kerk aan uw rechterhand.
Parkeren aan de zijkant van het gebouw, inrit aan de linkerzijde van het bijgebouw (net voorbij het kerkgebouw zelf).