Verslag regioavond West Friesland op 31 januari 2014

Het was moeilijk een geschikte datum te vinden,maar uiteindelijk waren we 31 jaunari met zes man en een verzameling modellen, die de hele eetkamer tafel in beslag nam, aanwezig bij ondergetekende thuis.

Tevens mochten we voor het eerst Sjaak uit Julianadorp verwelkomen.

Eerst werden alle modellen uitgebreid bekeken en positief becommentarieerd. We maken onze modellen zo mooi, waarheidsgetrouw en netjes mogelijk, maar het is niet iedereen gegeven dezelfde hoge standaard te halen. Ons motto is: “Je bouwt voor jezelf, en ieder bepaalt voor zichzelf of hij over het resultaat tevreden is.”

Dat neemt niet weg, dat je altijd van elkaar kunt leren, en er werden dan ook veel tips en trucs uitgewisseld.

Wat hadden we zoal staan?:

Jos had een in aanbouw zijnde diorama mee van de USS Independence, begeleid door de USS Buchanan, dat belooft weer en prachtig model te worden.

Sjaak had 6 zgn. Eggmodels mee, een erg secuur werkje om deze grappige modellen er toch goed uit te laten zien.

Arlo Werkhoven had een in aanbouw zijnde Challenger tank mee.

Koos een Klu-Piper Cub (1:32) en een klein diorama van een Russische T-34 (als ik het goed heb,) in winteruitvoering, met een compleet interieur en een helaas niet meer zichtbare motor en aandrijving.

Ian had ook flink zijn best gedaan met diverse 1:72 Russische voertuigen, een handvol 1:72 WO2-vliegtuigen zoals een RAF-Mustang, een Frans toestel, warvan ik de naam niet meer weet  L, een AR196, een Wildcat en een Typhoon . Tevens een mooi model van de NH90 in Duitse kleuren.

Ikzelf had  een model van de Kawanishi “Emily”, de Kawanishi “Mavis” en een C47 van de Franse luchtmacht in Indochina opgesteld, allen 1:72.

Al met al een behoorlijk aantal modellen!

Vervolgens nog even de agenda doorgenomen; we gaan proberen een thema uit te werken voor de regiotafel bij de ESM 2014, we willen zoveel mogelijk meedoen aan lokale evenementen met een modellentafel en we gaan binnenkort op bezoek bij het WO2-museum in Winkel, waar in een loods veel originele voertuigen staan. Tevens is er een expositie van allerlei foto’s en voorwerpen die met WO2 in Nederland te maken hebben.

De datum hiervoor zal ik nog nader bekend maken via de website van IPMS, uiteraard zijn ook leden van andere regio’s van harte welkom.

Al met al een zeer geslaagde avond, en we kijken alvast uit naar de eerstvolgende regio avond.

 

Met vriendelijke groet, Han de Roos