Verslag Regio avond 21 Maart 2014

Het is altijd weer een feestje om bij Jos in Koedijk op bezoek te gaan.

We waren met zeven man.

Vanaf 20.00 uur druppelden bovengenoemden binnen, en iedereen had wat meegenomen voor de modellentafel, behalve Arlo, beetje bezwaarlijk om een tank achterop de fiets en in de trein mee te nemen.

Wat stond er zoal?

Van Koos een 1:35 M46 Patton uit de Koreaanse oorlog

Van Sjaak de bekende eitjes

Walter had twee destroyers uit de Spruance class (1:350) bij zich

 

Zelf had ik totaal vijf stuks meegenomen,  een diorama “look wat we found”, een Kingfisher, een Fokker D VII, een Hansa Brandenburg W29 en een Japanse tankauto, allen 1:72. 

Jos is een zeer ervaren modelbouwer , die alle facetten van de modelbouw onder de knie heeft.  Hij beperkt zich ook niet tot één onderwerp, maar bouwt wat hij mooi vindt.  En dat lukt hem goed, getuige de vele bekers en onderscheidingen.

De muren van zijn woonkamer worden geheel benut voor het uitstallen van een gedeelte van zijn omvangrijke collectie gebouwde modellen in zelf gemaakte vitrinekasten:

We mochten rondkijken in zijn praktische en goed uitgeruste werkkamer, waarbij tot ieders verbazing achter elk deurtje wel een stapel nog te bouwen modellen te zien was. Op zolder heeft hij een zelfgebouwde spuitcabine,  eigenlijk een klein kamertje met afzuiging en natuurlijk prima verlichting. Om jaloers van te worden!

Het was al weer snel tijd om op te breken en na Jos uitgebreid bedankt te hebben keerden we weer met een tevreden blik huiswaards, op naar de volgende avond op 25 april bij Ian.