Verslag regio avond West Friesland 25 april bij Ian

Om 20:00 uur begon de vaste kern binnen te druppelen bij Ian, die inmiddels de koffie met koek al klaar had staan (of had zijn vrouw dat al gedaan ;-) ?

Uiteraard was iedereen nieuwsgierig naar de meegebrachte modellen, dus laten we daar dan maar mee beginnen…..

De gastheer Ian is een allesbouwer, met een voorkeur voor alles wat Brits is, zijn van oorsprong Schotse bloed zal hier wel schuldig aan zijn. Voor deze gelegenheid had hij een aantal militairen in 1:72 uitgestald, zoals U.S. Marines, Britse commando’s en een verzameling voertuigen en waarempel ook een Flak 88 mm:IMG 3265

 

Tevens  twee WO1-kisten, ook 1:72, (een Albatross D.III en een Sopwitch Camel) en twee Mk.1 tanks, ook WO1, en een WO2 tank, waarvan me de naam is ontschoten.:

IMG 3268

Jos had  twee in aanbouw zijnde 1:24 Panthers (waarvan 1 Jagdpanther) meegenomen, enorme bakken met volledig interieur:

 IMG 3269

Koos had een Nederlandse M109 howitzer (1:35) mee en een 1:4 model van het instrumentenpaneel van een ME109-E(mil).

IMG 3273IMG 3274

 

De tafel zou niet volledig zijn, als we de eitjes van Sjaak er niet bij hadden:

IMG 3266IMG 3267

Een F86 Sabre in aanbouw en zijn trots: een scratch-built “Egg-rod”:

 

Tot slot had ondergetekende een 1:72 Mk1 male tank uit WO1 (niet het beste model van Airfix: de tracks zijn te kort en breken makkelijk)

IMG 3276

En ook nog een viertal WO1-kisten :

IMG 3277

Linksboven een Sopwith Camel, daarnaast een Albatross D V, daaronder een Fokker D VII en daarnaast de Nieuport van de beroemde Amerikaanse ace Eddie Rickenbacker, allen 1:72 en voorzien van rigging (was mijn eerste kennismaking met dit zenuwenwerk).

IMG 3280

Uiteraard moest er ook een bezoek aan de werkruimte van Ian gebracht worden, goed uitgerust met o.a. een spuitcabine.

Zoals bij zo velen van ons wordt zijn stapel te bouwen kits alsmaar groter, er komt meer bij dan er gebouwd af gaat.

Ian heeft inmiddels ook een aardig aantal diorama’s gemaakt, zodat zijn honderden 1:72 soldaten hun plekje kunnen vinden.

Er werd nog even gesproken over de regio-tafel bij de komende ESM (wat zou daar nou het onderwerp van zijn?) en er is besloten, dat we ons aanmelden voor de modelbouwdag in het Aviodome op 5 juli 2014 a.s.

Al met al was het alweer tamelijk laat geworden, dus  de modellen weer ingepakt en na Ian bedankt te hebben voor zijn gastvrijheid ging eenieder weer zijns weegs.

Met vriendelijke groet,

Han de Roos, regio West Friesland.