Auteur: Jos Visser

Met de “plakdag” in september nog vers in het geheuden, was het nu tijd voor een reguliere meeting bij een van de leden thuis.
Deze keer werden we zoals altijd gastvrij ontvangen door Ian en zijn echtgenote: hoewel er wel wat afzeggingen waren, was de opkomst met 7 man toch wel redelijk te noemen.

Zelf werd ik verrast door een kennis van Ian, Marcel, die ook heeft aangegeven zich bij de Regio Alkmaar e.o. te willen aansluiten. Hij had zeer interessante kits bij zich, die bij menigeen ongetwijfeld nostalgische gevoelens zullen opwekken. Het waren zeer oude kits van Aurora uit de 50’er jaren, en -wat bleek uit de bouwbeschrijving-, “made in Holland”!! Weer wat geleerd, zo weet ik nu dus wat mijn vader mij destijds op 8-jarige leeftijd als eerste kit heeft gegeven, een Me-109 jager. En zoals in die tijd gebruikelijk, in metallic “burgundy red”, en met wel 11 onderdelen! Ook had hij een Gotha Bomber bij zich, die destijds -en nog steeds- erg gewild is.

Wat hadden de overige leden zoal ingebracht om de avond in te vullen? Henk verzorgde het vliegtuig gedeelte met o.a. een A-4L Skyhawk van het team The Air Barons van VA-209 Navy Reserve Squadron, en een BAE Hawk 200 (dus de éénzitter) van de Maleisische Luchtmacht (TUDM), in de uitvoering van het Panji Wira team van Nr. 6 squadron. Verder was de Hunting Jet Provost T-1, waarvan het verslag in de MIP19-04 te lezen was, van de partij.

DSC09874DSC09874DSC09874

Sjaak had de zaag gezet in een 1/12 BMW K100 om daar een “cafe-racer” van te maken, Han verraste mij een VW T-1 Bus, één van mijn favorieten in ook weer een nostalgische uitvoering, en paar diorama’s met watervliegtuigen. Erg knap gedaan van Han.

DSC09863DSC09863

DSC09866DSC09866

Marcel (de andere Marcel van de Twenot-community😉) had zijn 1/16 Pzkfw IV ausf.G in de Zimmerit gezet (Zimmerit was een pasta die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd om Duitse pantservoertuigen te beschermen tegen kleef- en magnetische mijnen), en in diezelfde schaal liet ik mijn in aanbouw zijn de Renault FT tank uit de 1ste Wereldoorlog, met interieur én motor zien. In de schepensectie had ik de Italiaanse kruiser “Zara” mee in 1/350.

DSC09881

Ian had op de tafel al een deel van zijn uitgebreide 1/72 militaire verzameling geplaatst, plus een knap gebouwde Bell X-1.

DSC09870

DSC09876

Wat later in de avond konden wij met een bezoek aan zijn hobby-hoek nog meer van zien van zijn collectie. Ian bouwt zeer gevarieerd, wat ook een van de drijfveren van een Regio is.

Hierbij wil ik Ian danken voor de avond en eenieder voor het aanwezig zijn!