Verslag regioavond Regio West-Friesland d.d. 27 januari 2012

Onderstaand verslag is deze keer opgesteld door Han, aangezien de regiocoördinator deze avond verhinderd was.

De avond werd gehouden bij Bart in Heerhugowaard. Helaas, en dat vond ook Bart teleurstellend, waren alleen Maarten, Jos en Han aanwezig. Ondanks deze lage opkomst was het toch een erg gezellige avond, waarbij er vele tips uitgewisseld werden. En dan blijkt toch weer, dat je veel van elkaar kunt leren. Jos had zijn in aanbouw zijnde Franse slagschip, de "Richelieu" in schaal 1:350, meegenomen. Jos zegt hiervan, dat dit niet zomaar een model in elkaar zetten is, maar dat het een projekt is, waar veel research bij komt kijken.Er werd uitgebreid stil gestaan bij de te bouwen versie, de fouten in het model en hoe die te verbeteren, en de bouwwijze. Bart had de nodige documentatie en er werd lustig over gediscussieerd.

Han had twee Douglas C47's meegebracht: een model van de USAF Air Services Rescue en een model van de Royal Canadian Air Force, en een model van de (oude) Revell-Harbour tug. Maarten was in verband met zijn werk wat later, en had geen tijd gehad wat modellen mee te nemen.

Na het bespreken van deze modellen zijn we naar de zolder gegaan, het werkterrein van Bart. Onmiddellijk valt de zeer bijzondere wijze op, waarmee Bart het merendeel van zijn vliegtuigmodellen tentoonstelt: hij heeft ze tegen het schuine plafond van de zolder bevestigd, zodat je er bovenop kijkt. Bart is een veelzijdig bouwer, die bekend staat om zijn fantastische vaste hand van schilderen. Niet van spuitwerk te onderscheiden! Zo werd het uiteindelijk toch nog 23:45 toen we besloten maar weer eens op te stappen, na Bart en zijn vrouw hartelijk bedankt te hebben voor de hapjes en de drankjes.

De volgende regio-bijeenkomst staat al weer gepland.

Verslag: Han de Roos