Regio West-Friesland d.d. 1 juni 2012

Op vrijdag 1 juni j.l. vond de regiobijeenkomst plaats bij Ian te Alkmaar.

Ondanks het feit dat een paar mensen helaas door omstandigheden verstek hadden moeten laten gaan, was de modellentafel goed gevuld.
Vliegtuigen waren het best vertegenwoordigd, met onder meer een 1:48 Corsair uit de Korea Oorlog waar de laatste hand aan wordt gelegd door Koos. Het model zal uiteindelijk in een diorama worden geplaatst waarbij het platform zelf wordt gegoten... Ook de gastheer van vanavond, Ian, heeft wat met diorama's. Op de keukentafel prijkte onder meer een diorama van een Geallieerd vliegveld in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, voorzien van Quonsett hutten (halfronde golfplaten barakken) en ondersteunend personeel.

Jos had een aantal Formule-1 racewagens meegenomen. Kleurige, strak vormgegeven modellen, die echter ook kunnen lijden onder de tand des tijds (getuige een wagen van Marlboro die helemaal verschoten was door het zonlicht). Naast een Japans gemechaniseerd kanon waren er nog een aantal tanks, waaronder Tigers, beschikbaar. Altijd leuk blijft het bekijken van elkaars hobbykamers. De werkplek van de gastheer is zeer professioneel, met zelfs een bordje aan de muur met aantekeningen daarop welke verf op is (reuze handig). Langs de muren bevonden zich kasten met de nodige dokumentatie en vooral gebouwde modellen.

De eerstvolgende regiobijeenkomst is al weer gepland.

IPMS Regio West-Friesland