Voor de regiodag van juni waren we uitgenodigd bij Leon. D'r was wat verwarring over de datum doordat de Leuke Dingen Dag kort tevoren op de oorspronkelijke datum neergestreken was, maar desondanks hadden we toch een leuke opkomst, zowel wat betreft mensen als wat betreft modellen. Naast de "usual suspects" was ook de vader van Leon, Ad, op komen duiken, en nu weten we gelijk waar Leon de modelbouwerij vandaan heeft, want Ad had wat spulletjes uit de ouwe doos meegebracht.

 

k03k07k09

Over het kleine, enorm oude, en vaak gerestaureerde tweedekkertje werd gegrinnikt, maar de Thunderstreak en Thunderflash waren gewoon hele mooie modellen. Leon zelf had een F-18 en T-33 in aanbouw op tafel staan. Gerard Boersen had een hele fraaie Dakota van Schreiner Airways meegebracht; een model met een verhaal, want lang geleden heeft hij zelf in precies dit toestel meegevlogen. Heijmen bracht een tweetal Junkers mee, waarvan de 88 een werkelijk beangstigende hoeveelheid ringetjes in de camouflage had zitten. Tot slot was er een wel heel smakelijke Sabre van Frank.

De regiodag in mei was bij mij, en dat heeft consequenties. Voor de verhalen hier betekent het dat ik wegens een dag wild rondrennen met kits, gereedschap en materialen de helft mis, en als ik er al aan denk om aantekeningen te maken over wie wat meegebracht heeft, er een zekere kans bestaat dat ik die in de chaos ook weer kwijtraak. Zo gebeurde ook deze keer. Ik moet er echt aan denken voortaan iemand anders te vrijwilligeren voor een verslag...

k12k07k04

Anyway, daar laten we de pret niet door drukken. Ik heb er gelukkig wel aan gedacht wat plaatjes te schieten. D'r is naar plastic gekeken, gekletst over vanalles en nog wat wat soms nog een connectie met het plastic had ook, er is zelfs aan modellen gewerkt, en volgens mij ging iedereen vrolijk naar huis, dus ik ga het voor een geslaagde dag uitmaken.

De regiodag van april had een wat chaotische start. We zouden eigenlijk bij Henk Radstaake te gast zijn, maar dat bleek op het laatste moment door familieomstandigheden niet mogelijk te zijn. Onmiddellijk de boel weer afgeblazen; het laatste wat Henk nodig had was een invasie van medelbouwers. Gelukkig werden we net zo snel als ik op de noodrem gemept had ook weer gered door Hans en Charlotte Oostendorp. Geen probleem, met een beetje improviseren konden bij hen terecht. En zo geschiedde..

k07k07


Het werd een kleine maar gezellige regiodag. Misschien maar goed ook dat er geen enorm aantal plasticprutsers binnenrolde, want d'r was ook een flinke groep visite voor Charlotte, en dus zat de tent flink vol. Voor de mensen die er waren, was het een drukke dag. Niet alleen het normale regio gebeuren, maar ook het moment om een stuk van de logistiek en planning (ofwel: kits uitdelen en foto's gluren) voor onze bijdrage aan het KLUHV museum te doen. Een aantal van de kits kwamen duidelijk uit de oude doos, dus er werd ook uitgebreid gediscussieerd over de voor- en nadelen van alle latere kits van dezelfde onderwerpen. De poes moest al die drukte natuurlijk goed in de smiezen houden.

Natuurlijk stond er ook het een en ander aan bouwsels. Hans had zelf een Voodoo en een Stuka in aanbouw op tafel staan, plus een bijna complete Hunter. Van Paul stond er een C-124 Globemaster II, en Arie had een Spitfire XVI meegebracht.