De regio Zuid-Holland is één van de negen regionale afdelingen van IPMS-Nederland. Al sinds 1982 worden er regioavonden gehouden, en sinds 2005 komen we maandelijks samen in de zaal van speeltuinvereniging 'Inter Amicos' in Rijswijk. De bezoekersaantallen variëren tussen de 25 en 35 personen. De sfeer is ongedwongen, en nieuwe bezoekers zijn altijd van harte welkom. Je hoeft geen lid van de IPMS te zijn om langs te komen.

We zijn een heel actieve afdeling, met maandelijkse bijeenkomsten die goed bezocht worden. We proberen kennis over de modelbouwhobby met elkaar te delen door presentaties te organiseren onder de noemer 'Hints & Tips Live'. Elk jaar zijn we aanwezig op onze landelijke IPMS-beurs Euro Scale Modeling met een aansprekend thema. Ook zijn we regelmatig aanwezig bij andere modelbouwbeurzen om onze modellen te laten zien en de hobby te presenteren.

Kijk voor de verslagen en artikelen van onze regio hier..

 rzh-intro-01

rzh-intro-02

Een belangrijk element van de regioavonden zijn de modellen op de modellentafel. De leden bouwen van alles: vliegtuigen, tanks, auto's, schepen, figuren, diorama's, in alle schalen. Ook modellen in aanbouw worden getoond en deze leiden vaak tot interessante gesprekken over de gebruikte technieken.

rzh intro 03

rzh-intro-04

rzh-intro-05

De biljarttafel staat meestal vol met handel van clubleden en van Ted's RC Shop.

rzh-intro-06

Om van elkaar te leren hebben we 'Hints & Tips Live' presentaties over allerlei modelbouwonderwerpen. Deze presentaties worden elke twee maanden gegeven. Hiervoor kan ook een beamer gebruikt worden.

rzh-intro-07

rzh-intro-08

Er wordt ook gebouwd door enkele leden, wat ook leerzaam voor anderen is, en leuk om te doen natuurlijk.

rzh-intro-09

En misschien wel de belangrijkste ingrediënt: gezelligheid! Lekker kletsen over modellen en andere onderwerpen, al dan niet onder het genot van een kopje koffie of een drankje aan de bar.

rzh-intro-10

rzh-intro-11

We maken sinds 2013 webverslagen van bijna alle regioavonden en deelnames aan shows, en hieronder staat een compleet overzicht van deze verslagen. De maanden met een asterix (*) aangeduid zijn vervallen i.v.m. corona-maatregelen van de overheid.

      2007             2011             2012          2013       2014         2015          2016   
             
       jan jan jan jan
feb       feb feb feb
      maa maa maa maa
      apr apr apr apr
      mei mei mei mei
      jun jun jun jun
        jul jul jul  
    aug   aug aug aug  
      sep sep sep sep  
      okt okt okt okt
      nov nov nov nov
  dec dec   dec dec dec
             
     

 Hobbyfestival
Nieuw-Vennep

Hobbyfestival
Bleiswijk

 

Modelspoor-
dagen

        ESM  ESM ESM 

 

      2017             2018             2019             2020             2021             2022      
           
jan jan jan jan * *
feb feb feb feb * feb
maa maa maa maa * maa
apr apr apr * * apr
mei  mei mei * *  mei
jun jun jun * * juni 
jul jul jul * jul juli   
aug aug aug aug aug  aug  
sep sep sep sep sep  sep  
okt okt okt okt  okt  okt
nov nov nov *  nov nov
dec dec dec *  *  
           
       

 Modelspoordagen

 
ESM ESM  ESM  * *  

 

Tijdens de maanden dat we geen regioavonden konden organiseren, hebben we geprobeerd het clubgevoel levend te houden. We hebben hiervoor de corona-pauzepagina in het leven geroepen, waar alle clubleden berichten over zijn of haar modelbouwavonturen konden laten zien. Bij de sluiting, eind januari 2022, hadden we 240 bijdragen met 671 foto's ontvangen. Genoeg om te bekijken dus!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs! De regioavonden zijn op elke eerste dinsdag van de maand, van 19:00 tot 22:00. De bijdrage in de zaalhuur is 2,50 euro, maar het eerste bezoek is gratis. De zaalhuur zal in 2023 verhoogd moeten worden in verband met de energieprijzen. Dit zijn de data die voor 2022 gepland zijn:

 • 4 januari - vervallen i.v.m. corona-maatregelen
 • 1 februari
 • 1 maart
 • 5 april
 • 3 mei
 • 7 juni
 • 5 juli
 • 2 augustus
 • 6 september
 • 4 oktober    
 • 1 november
 • 6 december 

 

dit is de algemene pagina Regio Zuid-Holland